Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Їжте на здоров’я: у чому користь мармеладу

Смачного!

Фото hudnemo.com.

Їжте на здоров’я: у чому користь мармеладу

Ці корисні солодощі захищають печінку, щитоподібну залозу та знижують рівень холестерину

Усе через компоненти, з яких їх роблять. Мармелад виготовляють із фруктових соків, випаровуючи їх до густого, тягучого стану. Найчастіше для цього беруть фрукти та ягоди, багаті на пектин. Це яблука, абрикоси, айва, смородина. Так мармелад виготовляли спочатку, згодом його почали робити із соку цитрусових. Потім для цих ласощів стали використовувати такі речовини, як желатин, пектин, агар-агар.
Сьогодні склад мармеладу змінився — в сік чи фруктове пюре додають цукор або патоку, випарюють рідину, змішують із желатином чи агар-агаром, додають барвники та залишають до остигання. Корисні ласощі — з натуральних соків і барвників. На жаль, деякі виробники мармеладу використовують замість соку хімічні концентрати, ароматизатори та дешеві барвники.

Читайте також: «Пийте, діти, молоко – будете здорові!» (Найкращі рецепти).

Користь мармеладу

Пектин, який найчастіше використовується для виготовлення мармеладу, міститься у багатьох фруктах і позитивно впливає на здоров’я. Він знижує рівень поганого холестерину, відновлює вуглеводний та ліпідний обміни, бореться із захворюванням шлунково-кишкового тракту, стимулює швидке загоєння шкіри, допомагає очистити організм від важких металів.
Агар-агар, який також використовують для желювання мармеладу, захищає печінку, виводячи з організму токсини та шлаки, покращує перистальтику шлунка. Оскільки агар-агар видобувається з водоростей і в ньому багато йоду, мармелад є корисним для людей із захворюванням щитоподібної залози.
Корисний такий продукт і для суглобів, оскільки зміцнює хрящову тканину.

Проте є «але»

В умовах промислового виробництва мармеладу до нього додають штучні барвники, ароматизатори, хімічні добавки, які можуть спровокувати алергічну реакцію і не лише.
Тому потрібно вибирати корисні, натуральні ласощі без штучних барвників та ароматизаторів і з низьким вмістом цукру.
Але і з «корисним» мармеладом потрібно бути обережними. Якщо продукт приготований на основі агар-агару, він може спровокувати надлишок йоду в організмі.
Через підвищений вміст цукру мармелад не рекомендується вживати діабетикам — для них його виготовляють спеціально без цукру.

За матеріалами tsn.ua.

Реклама Google

Telegram Channel