Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Щоб висловити своє захоплення, слухачі почали підкидати вгору головні убори

Після втрати слуху з друзями Людвіг ван Бетховен спілкувався за допомогою «розмовних зошитів», куди ті записували для нього свої репліки, на які композитор відповідав або усно, або також письмово.

Фотоколаж із сайту Youtube.com.

Щоб висловити своє захоплення, слухачі почали підкидати вгору головні убори

Адже композитор, який представив на їхній суд свій новий шедевральний твір, уже був абсолютно глухим

Але перед тим, як озвучити прізвище генія, за правилами нашої вікторини, маємо повторити запитання, на яке він нас і надихнув.

«Гранатобуз із секретом» – 16 (2023)

Ой яка багата українська мова!.. Є у ній і шляпа, шапка й шапурина, капелюх, капелюш, капелюшок, а чи капелюшик, бриль, циліндр, кучма, хустина, платина... Назвіть ім’я всесвітньо відомого «модельєра», який у ці дні майже 200 років тому дав усім їм «крила».

Чиє фото знаходиться у гранатобузі?

А зараз ті, хто не знав або не здогадався – читайте, запам’ятовуйте і переказуйте своїм внукам-правнукам: знаменитий німецький композитор і піаніст, один із найгеніальніших представників «віденської класичної школи» Людвіг ван Бетховен (1770–1827) створив свою останню симфонію –  «Симфонію №9» (ре мінор, 1824 рік), коли вже був абсолютно глухим. Твір, який звучить понад 70 хвилин, став революційним у музиці, адже Бетховен уперше задіяв у симфонії солістів та хор – це була нова тенденція, яку пізніше продовжили композитори-романтики.

Під час прем’єри вражена публіка підкидала капелюхи та інші головні убори в повітря, махала хустками, аби глухий композитор побачив їхній захват. Сам композитор стояв спиною до залу і оплесків та вигуків «Браво!» не чув... Тоді одна зі співачок взяла його за руку і повернула обличчям до публіки. Овація тривала так довго, що поліцейські чиновники зажадали її припинення, адже подібні вітання допускалися лише для імператора...

Овація тривала так довго, що поліцейські чиновники зажадали її припинення, адже подібні вітання допускалися лише для імператора...

 

 Хто з учасників нашого конкурсу надіслав правильну відповідь – «Людвіг ван Бетховен», а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 16 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а нам час оголошувати нове завдання.

Переконані, ви зможете відгадати!
Переконані, ви зможете відгадати! Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

  «Гранатобуз із секретом» – 18 (2023)

Сьогодні ми заховали символ найзнаменитішої угоди в історії. Асоціативний ряд із цим «договором»: Ісаак Ньютон, Андрій Шевченко, прощення гріхів, хоч останнім часом – і гріх,  дорога, міст, антистихія, щастя, «клоун», назва особливого закладу в анекдотах, четверте просте число, елемент кінської збруї, а в одному із найзнаменитіших українських ліричних творів – із безкоштовним кредитом...

Що зображено на фото, яке ми заховали?

Відповідь треба надіслати до 15 червня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Після втрати слуху з друзями Людвіг ван Бетховен спілкувався за допомогою «розмовних зошитів», куди ті записували для нього свої репліки, на які композитор відповідав або усно, або також письмово.
Після втрати слуху з друзями Людвіг ван Бетховен спілкувався за допомогою «розмовних зошитів», куди ті записували для нього свої репліки, на які композитор відповідав або усно, або також письмово. Фотоколаж із сайту Youtube.com.

Читайте також: «Донецький «Шахтар» припинив співпрацю з Йовічевічем».

Реклама Google
 

Telegram Channel