Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Хабарники, втікачі та зрадники: партію «Слуга народу» накрила хвиля скандалів

«Я просто вже трохи втомився за всіх... відстоювати позицію».

Фото із сайту sluga-narodu.com.

Хабарники, втікачі та зрадники: партію «Слуга народу» накрила хвиля скандалів

Голова парламентської фракції цієї політсили Давид Арахамія (на фото) попросив вибачення в українців за скандальні історії з нардепами з його партії

Арахамію попросили прокоментувати повідомлення про підозри колишньому обранцю від «Слуги народу» (нині – позафракційному) Олександрові Дубінському, нардепові Анатолію Гуньку («Слуга народу»), а також позбавлення мандата нардепа Андрія Холодова («Слуга народу»). «Що тут коментувати?.. Хочеться насамперед попросити вибачення в українського народу. Коли наші хлопці зараз гинуть на передовій – тут такі скандальні історії. Я просто вже трохи втомився за всіх... відстоювати позицію», – відповів один із лідерів «слуг».

Як відомо, на останніх парламентських виборах, що відбулися у липні 2019 року, «Слугу народу» підтримало 43,16% виборців, партія сформувала у Верховній Раді монобільшість, тобто отримала повну владу. Однак після цього з фракції політсили пішли або були виключені, за словами того ж Арахамії, 17 нардепів. Ще багато обранців, за якими тягнеться скандальний шлейф, продовжують залишатись у її рядах.

Ось найрезонансніші скандали із представниками «Слуги народу» лише протягом останнього часу.
25 липня спікер Ради Руслан Стефанчук повідомив, що скласти мандат вирішив Юрій Арістов, який у середині липня відпочивав на Мальдівах (парламент підтримав припинення його депутатських повноважень).

 Є в рядах «Слуг народу» і просто відверті державні зрадники. Так, на бік ворога став народний депутат Олександр Ковальов.

Також до Ради надійшла заява про складання повноважень від нардепа Андрія Холодова. ЗМІ повідомляли, що він покинув Україну в січні цього року і не повертався. За даними проєкту «Схеми» («Радіо Свобода»), нардеп із сім’єю живе на Кіпрі. Парламент також позбавив мандата нардепа Холодова 9 серпня. До речі, дружина Холодова та дружина зрадника України віктора медведчука є кумами.

Олександрові Дубінському, якого у лютому 2021 року виключили з фракції «Слуга народу», а в березні – з партії, повідомили про підозру у службовому підробленні і провели в нього обшук. Нардепа підозрюють у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон.

9 серпня нардепу-«слузі» Анатолію Гуньку повідомили про підозру у хабарництві (85 тисяч доларів. – Ред.), а пізніше цього дня Вищий антикорупційний суд заарештував його.

11 липня НАБУ повідомило, що народній депутатці від партії «Слуга народу» Людмилі Марченко та її помічниці оголосили про підозру у зловживанні впливом та отриманні неправомірної вигоди у 5300 доларів за обіцянку організувати рішення про дозвіл на виїзд з України від органу місцевої військової адміністрації.

8 серпня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що ініціює виключення з фракції ще одного народного депутата – Богдана Торохтія. Наприкінці травня журналісти Bihus.info з’ясували, що «слуга» Торохтій під час повномасштабної війни з росією подорожував на відпочинок за кордон, зокрема в Болгарію у серпні минулого року. Також журналісти розповіли, що нардеп їздить на новому авто вартістю понад 7 млн гривень, під час війни його сім’я встигла змінити три елітні автівки.

Є в рядах «Слуг народу» і просто відверті державні зрадники. Так, на бік ворога став народний депутат Олександр Ковальов. Торік він переїхав на окуповану частину Херсонщини і став співпрацювати із загарбниками. Рік тому його ліквідували партизани.

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: «А де поділися нардепи з Волині Палиця та Івахів?».

Реклама Google

Telegram Channel