Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Побратим волинянина Романа Букала подолає 10 км на знак пам’яті про нього. Ще є час долучитись

Морському піхотинцю із Каменя-Каширського, бійцю Сил спеціальних операцій ЗСУ Роману Букалу, який загинув 17 грудня 2022 року під час звільнення Херсонщини, у липні було присвоєно звання Героя України.

Фото: victims.memorial

Побратим волинянина Романа Букала подолає 10 км на знак пам’яті про нього. Ще є час долучитись

Вшановуючи ім’я полеглого в бою камінькаширця – бійця 73-го морського центру спеціального призначення Сил спеціальних операцій ЗСУ Романа Букала, його близький друг-військовослужбовець бігтиме обрану ним відстань у рамках всеукраїнського та міжнародного марафонів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Усі жителі Камінь-Каширщини можуть підтримати ініціативу й подолати дистанцію кожен за свого Героя

Акцію, яка проходитиме вже вшосте, започаткував у 2018 році батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка – Олег Дурмасенко спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. Щороку тисячі українців беруть участь у такому марафоні, аби вшанувати тих, хто віддав життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, а також продемонструвати вдячність рідним полеглих воїнів. З 2022-го захід набув широкої міжнародної підтримки – на знак пам’яті про наших захисників і захисниць бігли в США, Нідерландах, Грузії та багатьох інших країнах (загалом долучилося понад 7000 осіб).

Реєстрація на захід, що відбудеться 26 серпня, напередодні Дня пам’яті захисників України, триватиме до 20 серпня. Камінь-Каширський район втратив у цій війні чи не найбільше оборонців на теренах західних областей. Тож організатори закликають поліщуків долучатися до марафону й пробігти за кожного свого загиблого земляка. Окрім реєстрації, треба зробити на офіційній фейсбук-сторінці забігу ще короткий допис про свого Героя, аби вся країна дізналася про нього.

– Цього року забіг уперше буде проходити в режимі онлайн. Це не змагання, а вшанування. Тож кожен, хто долучиться до акції, може подолати посильну для нього відстань. Учасник має зареєструватися за цим QR-кодом, обравши дистанцію на 2,5 чи 10 кілометрів, вказати ім’я Героя, за якого хоче бігти... Подолавши дистанцію, учасник робить пост-звіт у групі Забігу (або на своїй сторінці) з хештегами #БіжуЗаГероя_2023 та #забіг2023), – пояснила головна тренерка Національної ради спортивної реабілітації захисників України, головна суддя забігу Наталя Крушинська. 

Іванна ГАЙДУЧИК.

Реклама Google

Telegram Channel