Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Прийшов Спас – яблукам час: найсмачніші рецепти

Яблука чудово підходять для приготування не лише десертів і компотів, а й соусу до м'ясних страв.

Фото із сайту recepty.znaj.ua.

Прийшов Спас – яблукам час: найсмачніші рецепти

На Преображення Господнє, яке відзначають 19 серпня, у церквах освячують плоди нового врожаю. Чого тільки немає у кошиках вірян: груші, абрикоси, персики, виноград, мед... Та найбільше – яблук, бо ж недарма це свято в народі називають Яблучним Спасом

Салат «Вітамінний»

Яблука принесуть ще більше користі у поєднанні з іншими вітамінними продуктами

Інгредієнти: 2 твердих яблука, 1 морквина, 300 г свіжої білоголової капусти, по 1 ст. л. лимонного соку та бальзамічного оцту, 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування. Капусту дрібно нашаткуйте, моркву і яблука потріть на крупній тертці. Змішайте в салатниці всі інгредієнти, посоліть, поперчіть, заправте лимонним соком, бальзамічним оцтом та оливковою олією.

«Спокуса»

Виявляється, запечені яблука можуть бути не лише десертом, а й чудовою закускою

Інгредієнти: 4 невеликі яблука, 200 г курячого філе, 50 г шпинату, сіль та перець – до смаку, зелень для оздоблення.

Приготування. З яблук зрізати вершечки (вони пригодятся в якості кришечок), вийняти серцевину. Для начинки курятину пропустити через м’ясорубку, перемішати фарш зі шпинатом, посолити й трошки поперчити. Яблука викласти у форму, начинити фаршем і прикрити «кришечками». Поставити в духовку, розігріту до температури 150–170 градусів приблизно на 20–30 хвилин. Готову страву викласти на тарілку і прикрасити зеленню.

Свинячі відбивні з яблуками

Як і вишні, кизил, виноград, яблука чудово підходять для приготування соусу до м’ясних страв

Інгредієнти: 300–400 г свинячої філейки, 2 невеликі цибулини, 2 яблука, 50 г вершкового масла, 70 мл білого вина, 120 мл вершків, сіль та перець – до смаку.

Приготування. М’ясо нарізати скибочками завтовшки 1,5 см, відбити, посолити й поперчити кожну відбивну і обсмажити з обох сторін до рум’яної скоринки. Розтопити вершкове масло й спасерувати на ньому до прозорості нарізану кубиками цибулю. Потому відгорнути її на одну половину сковороди, а на місце, що звільнилося, висипати почищені й порізані невеликими шматочками яблука. Коли вони розм’якнуть, змішати з цибулею, ще трошки потушкувати, тоді додати вино і вершки, вимішати, викласти до цього соусу відбивні, довести до кипіння і відразу подавати на стіл.

Яблука, запечені із сиром

Годі й шукати десерт, який був би кориснішим!

Інгредієнти: 400 г зелених яблук, 200 г кисломолочного сиру, 60 г натурального йогурту.

Приготування. Помийте яблука, акуратно видаліть серцевину, ложкою вийміть трохи м’якоті. Сир розімніть виделкою, змішайте з йогуртом, за бажанням можна додати родзинки, журавлину тощо. Наповніть яблука сиром і поставте у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 хвилин.

Оладки з яблуками

Чудовий варіант сніданку чи вечері – і смачно, й поживно

Інгредієнти: 5 ст. л. борошна, 1 яйце, 200 мл кефіру, 1/3 ч. л. соди, 1 ст. л. цукру, 1 велике яблуко, маленька щіпка солі, олія для смаження.

Приготування. Збийте яйце із цукром і сіллю. Додайте борошно та соду, розчинену в кефірі. Все добре перемішайте. Натріть яблуко на крупній тертці і додайте до тіста. Вимішайте і смажте оладки на олії.

Яблучне варення з лимоном і корицею

Оригінальна заготовка згодиться і для випічки, і просто для чаювання

Інгредієнти: 1 кг яблук, 1 кг цукру, 1 лимон, 1,5 ч. л. кориці, 0,5 л води.

Приготування. Помийте лимон, натріть цедру на тертку, вичавіть з нього сік. Приготуйте сироп: у 0,5 л теплої води всипте цукор і помішуйте до повного його розчинення. Додайте лимонну цедру і сік, доведіть сироп до кипіння, зніміть з плити і залиште, щоб настоявся й охолонув, потому процідіть. Почищені від шкірки й серцевини яблука наріжте невеликими шматочками. Сироп знову доведіть до кипіння, всипте в нього покраяні яблука і дайте їм настоятися 2–3 години, після чого знову ставте варення на плиту і варіть 5 хвилин з моменту закипання, знімаючи піну. Через 3–4 години ще раз доведіть до кипіння, додайте корицю і варіть 5 хвилин. Розлийте готове варення у стерилізовані слоїки і закатайте.

Швидкі яблучні слойки

Смачна випічка до чаю із серії «Коли гості на порозі...»

Інгредієнти: 500 г кисло-солодких яблук, 500 г листкового тіста, 1 яйце, 20 г цедри апельсина, 10 г меленої кориці, 10 г цукру.

Приготування. Розкачайте тісто, виріжте кружечки, щоб діаметр шматочків тіста був більшим за діаметр яблук. Змішайте цукор, цедру та корицю, посипте цією сумішшю шматочки тіста. Викладіть на них половинки яблук (попередньо вирізавши серцевину) і трішки втисніть їх у тісто. На яблуках зробіть надрізи. Викладіть усе на деко, застелене пергаментом, поставте у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 хвилин. Потім дістаньте, змастіть яйцем та поставте ще на 10 хвилин.

Читайте також: Огірки – на всі смаки: найкращі рецепти.

Реклама Google

Telegram Channel