Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Камінь-Каширщині водій нахамив військовослужбовцю

Водій цієї маршрутки нагрубив воїну, що повертався додому.

Фото із сайту novezittya.com.ua.

На Камінь-Каширщині водій нахамив військовослужбовцю

Він висадив його на зупинці, а речі викинув за 200 метрів

Інцидент трапився у четвер, 10 серпня, в автобусі, який їхав із села Запруддя Сошичненської громади до Каменя-Каширського. Про це написала на своїй фейсбук-сторінці Марина Мартинюк, котра теж була у цій маршрутці.

«В автобусі їхало багато людей, які навіть стояли, а в кінці салону сидів хлопець у військовій формі. По його змученому обличчю було видно, що повертається з фронту додому. Щойно вщухли емоції після проїзду через Сошичне, зболене  втратою Героя Валерія Лошика, як в Нуйні на третій зупинці, де хотів вийти воїн, водій автобуса почав хамити йому з приводу того, що той раніше не попросив його стати. Зрештою, автобус зупинився і хлопець вийшов, а водій рвонув з місця далі. Солдат стукнув по автобусу і крикнув:

«Ей, сумку віддай!». Звичайно ж, хамло-водій не зреагував і поїхав далі. Я вигукнула цьому нахабі: «Для чого ви це робите?!» – й почула у відповідь: «Щоб не був такий розумний». І тут мене понесло: «А ви взагалі розумний – ви не бачите, звідки їде людина, совість у вас є?». Чи то на мої слова, чи то здоровий глузд узяв гору, але водій зупинився і – що ви думаєте, – викинув сумку воїна на дорогу за метрів 200 від зупинки й поїхав далі», – йдеться у дописі.
Жінка дивується, що очевидцями цього інциденту було близько 20 людей, проте ніхто, окрім неї, не зробив зауваження водієві, не змусив його повернутися назад, віддати сумку та попросити вибачення у солдата. 

«Чому так? Це питання й досі в моїй голові. Ця ж дитина грудьми стояла, захищаючи наш комфорт. А гурт людей дивився мовчки, як його зустріли перед рідним порогом! Щось казати про такого водія взагалі зайве, бо воно всілося за кермо, на зручне сидіння, й уявило себе богом доріг... Але боєць виявився таки справжнім воїном і вже у Підцир'ї наздогнав автобус із друзями. Коли хлопці підійшли до вікна водія, то риторика в нього відразу змінилася – з пів слова все зрозумів і повернувся в Нуйно по сумку», – обурюється небайдужа жінка. 

 Жінка дивується, що очевидцями цього інциденту було близько 20 людей, проте ніхто, окрім неї, не зробив зауваження водієві, не змусив його повернутися назад, віддати сумку та попросити вибачення у солдата.

Наприкінці допису вона звернулася до земляка-захисника: «Хочу сказати цьому воїну: «Дитино, я не знаю, чий Ти Син і як Тебе звати, але вибач нас за те, що так зустрів тебе рідний край. Хай Всевишній стане над Тобою і Своєю опікою вбереже від куль і зла.

Якнайшвидше повертайся додому назовсім – з Перемогою!»

На продовження скажемо, що на цей випадок активно зреагували користувачі соцмереж. Зокрема, депутат Волинської обласної ради Іван Мирка написав: «Ганебний інцидент не пройшов повз увагу. Ми цього сєпара притягнемо до відповідальності». Він подякував Марині Мартинюк за те, що «має силу не мовчати». В оприлюдненому зверненні до Волинської обласної військової адміністрації Іван Мирка попросив «вжити заходів щодо водія та перевізника згідно з чинним законодавством».

Реагування не забарилося. Начальник відділу транспорту Волинської ОВА Назар Романюк повідомив, що «це перша скарга на подібну поведінку водія за тривалий час», і що «того ж таки 11 серпня цю справу взято на особистий контроль». Шофера та перевізника викликали в ОВА і провели профілактичну бесіду. Перевізнику винесено попередження щодо поведінки його підлелого. «Якщо подібні випадки повторюватимуться, то ОВА буде застосовувати жорсткіше покарання». У свою чергу перевізник повідомив, що водія оштрафував та провів із ним виховну роботу».

Назар Романюк закликав жителів Волині не мовчати про подібні випадки поведінки водіїв і повідомляти про них своїм депутатам, головам громад та в обласну військову адміністрацію з тим, аби їм була надана належна оцінка.

Марина ЛУГОВА.

Читайте також: «У свої 75 років бабця Катерина з Волині воює проти ворога... спицями!»

Реклама Google

Telegram Channel