Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Кожен і кожна можуть дві години на добу присвячувати волонтерству заради Перемоги»

Перемога без твоєї участі неможлива!

Фото із сайту slovoidilo.ua.

«Кожен і кожна можуть дві години на добу присвячувати волонтерству заради Перемоги»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент, з трибуни парламенту закликав до Дня Незалежності надати автоматично статус учасника бойових дій (УБД) всім воїнам, які захищають Україну:

 

 
«Треба припинити принизливе стояння в чергах, принизливе завантаження роботою командирів (для збору і підготовки документів. – Ред.). Ми маємо рішучими діями видати 800 тисяч посвідчень УБД. Це захистить права наших ветеранів – і на навчання дітей у вишах, і на забезпечення соціальними пільгами, і, врешті, на соціальний захист ветеранів. Давайте зробимо це до 24 серпня. Щоб ветерани на День Незалежності отримали захищені законом пільги».

Валерій ПЕКАР, публіцист, викладач, про правильне докладання зусиль під час війни:

 

 
«Припиніть повторювати мантру «Вірю в ЗСУ», бо вона нічого не додає до Перемоги. Якщо можете допомагати ЗСУ, допомагайте по максимуму і ще трішки більше, але не наповнюйте простір цими словами, бо вони не допомагають.
Я не закликаю всіх іти у військкомати, бо це неможливо. Але кожен і кожна можуть дві години на добу присвячувати волонтерству заради Перемоги – тут роботи значно більше, ніж ви можете собі уявити. Знайдіть собі щось до снаги. Якщо нічого не можете знайти – йдіть на DOZORRO (онлайн-платформа, де кожен може відреагувати на порушення під час держзакупівель. – Ред.) боротися з корупцією, щоб злодії знали, що за ними стежить не тисяча, а мільйон очей».

Денис КАЗАНСЬКИЙ, журналіст, про втечу у росію зі свого розкішного маєтку під Києвом колишнього керівника забороненої Комуністичної партії України Петра Симоненка (його супроводжував російський спецназ під час окупації частини Київщини. – Ред.):

 

 «Найчесніший, найважливіший комуніст. Мільйони українських пенсіонерів віддавали за нього голоси, щиро вірячи в те, що Петро Миколайович боротиметься з буржуями та відновить соціалізм. Як тут не згадати анекдот. «Приходить у гості до Петра Симоненка старенька мати. Бачить – розкішний особняк, мармур, паркет, позолочені крани, прислуга. І каже: «Як же добре в тебе, Петрику! І сад, і озеро, і слуги такі ввічливі, і будинок такий великий! Головне, щоби комуністи знову до влади не прийшли».

Михайло ПОДОЛЯК, радник голови Офісу Президента, про підготовку Україною морських шляхів для експорту зерна:

 

 «росія починає усвідомлювати, що Чорноморська акваторія – це не море внутрішньої юрисдикції. І що буде дуже боляче. І Президент України сказав же дуже чітко: будете завдавати ударів – будемо тоді знищувати флот, і до кінця війни у вас чорноморського флоту з елементами тихоокеанського, північного і балтійського флотів не буде».

Олексій АРЕСТОВИЧ, колишній радник Офісу Президента, відреагував на коментарі українців про те, що через його різкі заяви народ не проголосує за нього на майбутніх президентських виборах:

 

 «Я вас хочу спитати, довбо**би, бл*дь! Якщо ви за мене не проголосуєте, кому від цього буде гірше? Ви подумайте своєю тупоголовою башкою, бл*дь! Я буду сидіти на яхті після того, як війна закінчиться, у Тихому океані, і їсти омарів, і вести семінари. А що буде з вами, коли ви за мене не проголосуєте? Ви подумайте своєю башкою дурною».

Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ, про переговори щодо української Формули миру, які нещодавно відбулися у Саудівській Аравії за участю багатьох держав, включаючи Китай, але без росії:

 

 «Ми повністю задоволені динамікою цього процесу. Я вважаю, що зустріч у Джидді стала проривом, тому що ми вперше зібрали разом країни, які представляють увесь світ, а не лише Європу та Північну Америку».

Назарій КІШАК, командир кулеметного взводу 72-ї ОМБр ім. Чорних запорожців, про співвідношення кількості снарядів, які використовують російські загарбники та захисники України:

 

 «На Вугледарському напрямку близько двох місяців ворог практично себе не показує, окрім артилерійських обстрілів. Противник, як і раніше, буде продовжувати обстрілювати, бо це його тактика. Тобто, де загарбник не може зайти ногами, він намагається все знищити та стерти. В окупантів я не бачу снарядного голоду. Щодо співвідношення артилерії російські війська зараз переважають, вони завжди мали перевагу. На наших 5 пострілів йде 25 або й навіть 30 прильотів».

Читайте також: «Волинський воїн на передовій: «Вірю у Смерть, бо я її бачив, коли закривав очі загиблим побратимам...».

Реклама Google

Telegram Channel