Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Бутони цієї рослини нагадують голову дельфіна

Волинь-нова

Бутони цієї рослини нагадують голову дельфіна

Якщо ви хочете додати певних відтінків (синій, рожевий, білий, ніжно-зелений) до своєї клумби чи саду, обов'язково зверніть увагу на дельфініуми

Це дуже ефектні квіти на високих стеблах, пишне цвітіння яких триває більше місяця. А якщо потім видалити відцвілі суцвіття, з пазушних бруньок угорі стебел виростають нові, меншого розміру, і квітують ще й у серпні.

Ці високі рослини треба висаджувати в добре освітлених місцях із легким затінком у полуденний час. Вони посухостійкі, не люблять вогкості і застою вод, потребують підживлення мінеральними та органічними добривами.

При вирощуванні на одному місці більше 2–3 років кущі дельфініумів розростаються, тому їх треба ділити на саджанці з 2–4 пагонами.

Така процедура стимулює життєві сили рослини, змушує її мобілізувати всі ресурси для нового зростання.

Дельфініуми морозостійкі, витримують температуру до мінус 20°С. У сувору зиму гинуть тільки молоді рослини і пересаджені восени. Перед холодами слід підсипати до основи кущів ґрунт, торф або пісок, укрити гіллям хвойних порід або шаром опалого листя та зрізати стебла (залишити приблизно 30 см). Низька обрізка не рекомендується.

Тож пропонуємо поринути у дивовижний світ дельфініумів, який ви з легкістю зможете вітворити на своєму обійсті. 

 

 Король Артур. Високорослий сорт, підходить для задніх планів, має тривалий період цвітіння. Квіти великі, сині з білою серединкою.

 

 Галахад. Ніжно-білі квіти щільно облягають суцвіття довжиною до 70 см. Загальна висота рослини може досягати 1,8 м. Цвітіння припадає на першу половину літа, триває 18–20 днів. Поступово відкриваючись, квіти нагадують білосніжну хмарку, створюють чудовий вигляд на задніх планах клумб. Їх діаметр – 5–7 см.

 

 Джіневер. Високоросла рослина (близько 2 метрів), що вражає великими, бузково-рожевими, напівмахровими квітами. Їх діаметр становить до 7 см. Довжина суцвіття до 0,8 м. Цвітіння починається ближче до середини літа, триває протягом трьох тижнів. Сорт підходить для вирощування на задньому плані квітників, уздовж парканів.

 

 Грін Твіст (Gren Twist). Додайте у свою колекцію ці ефектні біло-зелені дельфініуми. Квіти з таким забарвленням мають величезну популярність. Вони чудово підходять для оформлення ексклюзивних клумб і саду у ніжно-зелених відтінках. Їх можна використовувати для складання елегантних букетів. Напівмахрові квіти цього дельфініума забарвлені у білий колір, але серединка і широка смужка на кожній пелюстці – світло-зелені, що надає зеленкуватого відтінку усьому суцвіттю. Квітконоси міцні, стійкі до вилягання, їм не страшний сильний вітер, дощ чи град, сягають заввишки 180 см. Суцвіття тугі, щільні. Квітнуть у червні-липні.

 

 Батерфляй. Сортосерія компактних (не більше 40 см) дельфініумів, придатних для оформлення бордюрів і передніх планів квітників. Невеликі, близько 5 см в діаметрі, квіти мають привабливу форму. Суцвіття не високі, забарвлення варіюється від сніжно-білого до темно-синього. У суміш входять також ніжно-рожеві дельфініуми.

 

 Чарівний фонтан. Неперевершене кольорове розмаїття: квіти білого, блакитного, синього, лілового та фіолетового забарвлення мають контрастну серединку. Цвітіння тривале – більше місяця. Квіти прекрасні в букетах, мають приємний аромат. У групових посадках нагадують справжній фонтан. Висота рослин – 1,2–1,5 м.

Дельфініум – велична, воістину царська рослина. Вона стане гідною окрасою будь-якого куточка саду, радуючи тривалим, дуже гарним цвітінням.

Софія В'ЯДАЧ.

Джерело: agro-market.net.

Telegram Channel