Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Як жінці виправити ситуацію,  коли чоловік «сів їй на шию»

Якщо ви починаєте регулярно приносити «шматки мамонта» додому, то чоловік припиняє думати про те, як «мамонт» опинився у холодильнику. Тому вам потрібно поступово виводити його із зони комфорту.

Фото із сайту focus.ua.

Як жінці виправити ситуацію, коли чоловік «сів їй на шию»

Це пастка, у яку з часом потрапляє величезна кількість пань у стосунках

Усе починалося добре: з подарунків, відповідального ставлення до витрат і побутових обов'язків. А потім щось сталося – і ось ваш принц уже лежить на дивані, грає у комп'ютерні ігри, не встигає забрати дітей із садка і забуває купити молоко. Ви ж втомлюєтеся, намагаючись усе зробити вчасно, і погано засинаєте, перебираючи довгий список справ на завтра. Що сталося? Куди подівся принц і чому ви дедалі частіше відчуваєте себе його конем, а не дамою серця?

Чоловік у тунелі

Заспокоїмо одразу: найімовірніше, ви не натрапили на ледаря й альфонса, а просто трошки збили налаштування у нормального чоловіка. У чоловічої психіки є особливість вирішувати лише ту проблему, яка є помітною. Це як тунельний зір. Чи помічали ви, що ваш коханий може дивитися на полицю у холодильнику і не бачити пакет молока, який стоїть перед очима? І шкарпетки він не знайде, якщо їх перекласти зі звичного місця. Те саме і з іншими сферами життя. Коли є проблема, тоді її й треба вирішувати. Якщо потреба закрита кимось, не важливо ким, не має сенсу про неї думати...

Жінка, яка усе покращує

Особливість жіночої натури, у свою чергу, змушує нас усе покращувати. Оточити турботою і комфортом – це спосіб висловити свою любов. І якщо ви починаєте регулярно приносити «шматки мамонта» додому, то чоловік припиняє думати про те, як «мамонт» опинився у холодильнику. Плюс синдром хорошої дівчинки, що властивий майже всім жінкам: ми і коня, і хату, і випрати, і нагодувати – гляньте, яка я хороша, мене неможливо не любити. І ось ми вже тягнемо на собі купу обов'язків і чекаємо, коли він помітить і оцінить. Швидше за все, не помітить і не оцінить: якщо ви закрили ці потреби, він уже перемкнув свою увагу на інші термінові справи, наприклад на ворожі танки у комп'ютері.

Як усе виправити

Без поспіху
Обов'язки доведеться повертати чоловікові поступово. Усе, що було зроблене вами до сьогодні, він уже сприйняв як правила вашого життя, які, на його думку, вас обох влаштовують. Вам потрібно поступово виводити його із зони комфорту.

«Ні» скандалам, звинуваченням, докорам
Діяти доведеться м'яко, терпляче і з любов'ю. Звичайно, якщо ви хочете зберегти стосунки із цим чоловіком. Він дійсно не розуміє, чим ви незадоволені. Можливо, вас підмінили і він взагалі помилився з вибором? Не давайте чоловікові приводу забивати голову такими думками. Використовуйте «я-повідомлення», щоб висловити свої невдоволення і образи.

Танчики у комп'ютері не дякують. А кохана – так. 

Скорочуємо власні витрати на побут
Якщо ви хочете, щоб він почав давати більше грошей на потреби родини, зменшуйте власний внесок у бюджет. Але не вставайте у позу: мовляв, відтепер я приношу менше, а ти більше – і крапка. Вигадайте форс-мажор: щось сталося на роботі – і ви тепер отримуєте менше. Припиніть нести гроші у родину. Відкладіть на рахунок, придбайте щось собі або дитині. У вас має не вистачати на щоденні потреби.

Їжа – лише за коштами
Продукти, за статистикою, – головний пункт витрат у бюджеті. Цікаво, що навіть у найбільш голодні часи люди в останню чергу економлять на їжі. Найважче відмовитися від смаколиків, навіть коли кредитки тріщать по швах. І нам психологічно складно оцінити реальний стан справ із бюджетом, коли на столі завжди смачно і ситно. Ваше завдання на цьому етапі – готувати з того, що є. І годувати чоловіка цим. Ходити до магазину лише разом або просити заскочити щось додатково купити, допомогти. Вистачило грошей лише на макарони – їсте макарони. Єдина котлетка – дитині. На незадоволений погляд позіхайте і часто кліпайте очима. Голод – рушій чоловіка.

Розгубленість замість упевненості
Але не знервованість чи тривожність! Просто ви були настільки самостійною до цього, а зараз ситуація змінилася, ґрунт вибило у вас з-під ніг, і без допомоги коханого ви не знаєте, що робити. Де дістати грошей на їжу, як оплатити рахунки, встигнути забрати дитину із садка тощо. Так, це трошки маніпуляція, але вона є корисною й для вас теж. Сильним жінкам зазвичай складно випускати контроль зі своїх рук. Доведеться у це пограти. Просіть про допомогу. Замість «я сама» і драматичної ролі жертви – «допоможи, будь ласка, я без тебе не впораюся». Нормальний чоловік з готовністю береться допомогти. Головне – не закидати його усім одразу.

Залиште за ним право на помилку
Спочатку він прострочить платіж, неправильно сплатить комуналку, купить не те, розлютиться і не знайде потрібної адреси. Не критикуйте, не влаштовуйте скандалу. Чоловіки, до речі, чутливі. Вони бояться зганьбитися. А ще вони майстерно використовують нашу звичку «мені легше зробити самій, ніж чекати від тебе» і можуть навмисно робити щось погано. Не піддавайтеся. Хай вчаться і відчувають підтримку. Згадайте правило № 2.

Дякувати
За все. Просто, щиро і від серця. Подяка – це те, чого чоловікові дуже не вистачає, щоб відчувати свою потрібність і значущість. Танчики у комп'ютері не дякують. А кохана – так. Чому настільки важливо діяти по кроках і дотримуватися кожного правила? За умови такого способу життя поступово чоловік побачить у цьому власну силу завдяки вашій віддачі. І почне отримувати задоволення від власних дій. Користуйтеся інструкцією і більше не псуйте свого чоловіка!

Якщо не спрацювало

Приготуйтеся до того, що у відповідь на ваші дії чоловік почне нервувати і відмовляти у допомозі. На цьому етапі головне – не йти в образи. Спостерігати. Трапляється, що чоловік у такий спосіб реагує на вихід із зони комфорту, після чого долучається до процесу. Але, можливо, він дійсно обирав жінку, яка усе може самотужки (причини у його голові і дитинстві, вам туди й не треба). Якщо він занадто захоплюється такими жінками, каже гострі коментарі на адресу тих, що сидять у декреті на шиї у чоловіка, – це теж певний дзвіночок. Можливо, він дійсно не готовий брати на себе відповідальність за усю родину і хоче, щоб кожен із вас був сам за себе. Але зазвичай чоловіки думають про самостійних жінок, а в результаті отримують задоволення від ролі голови родини. Приблизно як жінки, які спочатку пирхають на «матусь», а після пологів радісно забивають стрічку в соцмережах фотографіями свого малюка.

Джерело: ukr.media.

Читайте також: Кохання може все: волинян закликають поділитися романтичними історіями.

Реклама Google

Telegram Channel