Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Мама і донька, які залишились без ніг під час обстрілу Краматорська, повернулися із США на ногах!

На цю світлину навіть страшно було дивитися.

Фото із сайту rbc.ua.

Мама і донька, які залишились без ніг під час обстрілу Краматорська, повернулися із США на ногах!

Тепер, після реабілітації за океаном, вони продовжать лікування у Львові, де й збираються оселитися

Історія родини Степаненків розчулила весь світ. Торік у травні Наталя з двійнятами Яною та Ярославом потрапили під ракетний обстріл вокзалу Краматорська. Ненька втратила одну кінцівку, донька – обидві.

Ненька  втратила одну кінцівку, донька – обидві. 

У Львові їх кілька місяців лікували та готували до протезування. Потім родина поїхала за океан.

Як інформує видання «Главком», рік Степаненки мешкали у місті Сан-Дієго, де мама з донькою проходили реабілітацію та протезування в американській клініці. Дівчинка наново навчилася ходити (на протезах. – Ред.), вже відвідує школу, їздить на велосипеді та подорожує. Каже, що сумувала за

Україною і понад усе хотіла повернутися додому.

Після року реабілітації сім’я Степаненків ступила у прямому значенні цього слова на рідну українську землю.
Після року реабілітації сім’я Степаненків ступила у прямому значенні цього слова на рідну українську землю.

  І ось її мрія збулась. Родина повернулася в Україну – Наталя та 12-річні двійнята Яна і Ярослав приїхали до Львова. Степаненки тепер житимуть у цьому місті та продовжать реабілітацію в Національному центрі «Незламні» (UNBROKEN). «Ми допоможемо сім’ї із помешканням та зі школою, які б відповідали їх потребам. Окрім цього, кожного року Яні потрібно змінювати протези, бо вона росте.

Тому наше завдання – вибудувати якісне протезування тут, щоб такі діти, як Яна, не покидали країни та свого звичного життя», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мама Наталія спочатку навіть не вірила, що медики зарадять їхній біді.
Мама Наталія спочатку навіть не вірила, що медики зарадять їхній біді.

 Ба більше – Яна стала обличчям кампанії зі збору коштів на обладнання для реабілітаційного відділення UNBROKEN KIDS (на базі Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, де лікувалася дівчинка). «Я буду підтримувати дітей, буду сама займатися. Буду казати, щоб вони не здавалися, що все попереду, що все можливо», – каже Яна. А її мама Наталя додає, що у Сан-Дієго донька познайомилась із моделлю, яка має два протези, і саме вона дуже підтримувала дівчинку. І це допоможе Яні вже тут підтримувати таких дітей, як вона.

Ми скучили навіть за нашою їжею, за українським хлібом.

«Ми побули там рік і повернулися додому. Ми скучили за Україною, ми тут народились і не хочемо жити в іншій країні. Ми скучили навіть за нашою їжею, за українським хлібом. Діти цей рік навчались в американській школі і найбільше хочуть побачити бабусю, яка планує незабаром приїхати до Львова», – додала мама двійнят Наталя.  

Ростислав ВОНC.

Читайте також: «Змінили світське життя на окопи: волинянка разом з коханим захищають Україну під Бахмутом».

Реклама Google

Telegram Channel