Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
На Тернопільщині працівниця банку привласнювала депозити... померлих

Пані обійшлася лише штрафом...

Фото із сайту zaxid.net.

На Тернопільщині працівниця банку привласнювала депозити... померлих

На такий крок пішла головна економістка Кременецького відділення Ощадбанку, що в Тернопільській області

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що жінка працювала в банку на посаді головного економіста з 20 вересня 2017 року. Співробітниця фінустанови, маючи доступ до персональних даних та банківських реквізитів, знала, що двоє клієнтів відділення підписали договір на вклад «Мій пенсійний депозит». Однак, невдовзі ці люди померли: перший вкладник – 24 лютого 2019 року в Збаражі, а другий – 2 вересня 2020-го у Кременці.

Надалі, з 14 травня по 23 липня 2021 року, обвинувачена знімала гроші з двох карток через банкомати та розраховувалася ними в магазинах за продукти, оплачувала різні послуги. Загалом працівниця банку таємно викрала кошти з депозитних рахунків на суму понад 90 тисяч гривень.

Обвинувачена у суді свою вину визнала і 26 серпня 2023 року підписала з прокурором угоду про визнання винуватості. Кременецький районний суд визнав жінку винною і присудив півтора року умовного покарання та штраф у розмірі 119 тисяч гривень. Також обвинувачена не має права обіймати відповідні посади, які пов’язані з наданням банківських послуг.

Микола ДЕНИСЮК.

Читайте також: У селі на Волині - протести через призначення посадовиці (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel