Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Суддя прийняв рішення, що не існує... державних органів та законів

Диканська окружна прокуратура подала апеляційну скаргу щодо вироку судді Должка, який виправдав ухилянта та у вироку назвав закони України та укази президента «авторськими творами».

Фото із сайту i1.poltava.to.

Суддя прийняв рішення, що не існує... державних органів та законів

На повному серйозі!

Тобто, можеш робити, що хочеш.

Раніше суддя Зінківського районного суду Полтавської області Сергій Должко визнавав «незаконність» введення карантину в Україні та оголошував виправдальні вироки щодо корупційних справ.

На цей раз він виправдав ухилянта, який двічі отримував повістки, проте відмовлявся від служби під час мобілізації. Але аргументи, які навів цей «служитель Феміди», – безпрецедентні.

Отже, як пояснили у юридичній Фундації DEJURE, суддя Сергій Должко вирішив, що Кабінету Міністрів України як юридичної особи публічного права не існує. Тож Міністерство оборони, яке створив

Кабмін, не є органом влади, а просто юридичною особою приватного права, вимоги якої не є правомірними.

Але це не все. Суддя висловився і щодо законів України та указів Президента. На його думку, «так звані «закони України» та укази Президента, які легітимізуються під виглядом законів, є авторськими творами, не мають конституційного підґрунтя, не є законами по суті, не є обов’язковими для виконання народом»…

Нарешті знайшовся «найгуманніший» суд у світі! Який, по суті, вирішив, що Українську державу можна ігнорувати. Чомусь здається, що якби у Зіньків прийшли російські окупанти, то цей суддя приймав би рішення з точністю до навпаки: все, що загарбники скажуть, – обов’язкове для виконання.

P.S. Диканська окружна прокуратура подала апеляційну скаргу щодо вироку судді Должка, який виправдав ухилянта та у вироку назвав закони України та укази президента «авторськими творами».

Василь КІТ.

Читайте також: «Апеляція не спрацювала: Волинський суд не змінив вирок педофілу».

Реклама Google

Telegram Channel