Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
Де живуть і навчаються  діти Зеленського

Це фото друкували у 2019 році, коли Володимир Зеленський став Президентом України.

Фото із сайту tsn.ua.

Де живуть і навчаються  діти Зеленського

«Чекають, коли війна відпустить їхнього тата»

Не вивіз за кордон

Дітей у подружжя Зеленських двоє: 10-річний син Кирило та 19-річна донька Олександра. Про них мало що відомо. Хоча до початку повномасштабної війни за старшою донькою можна було спостерігати у соцмережах. Фото дівчини публікували і на сайті школи. Нині Олександра веде закрите і зовсім не публічне життя, подробиць якого не знають навіть друзі.

Сам Володимир Зеленський уже на другий день повномасштабного вторгнення заявив: родина державу не залишила, але надійно захована, оскільки є ціллю номер два для ворога (першою називають главу держави).

Тоді всій родині було заборонено користуватися інтернетом та й узагалі телефонами. А коли заходи безпеки були спрощені, Олександра все одно не повернулася до публічного життя.

Володимир Зеленський уже на другий день повномасштабного вторгнення заявив: родина державу не залишила, але надійно захована, оскільки є ціллю номер два для ворога (першою називають главу держави).

Про те, де вона із братом зараз, батьки розповідають у коротких інтерв’ю. Зокрема, у розмові з журналістами німецької газети Bild Зеленський відповів на запитання, чи вивіз під час повномасштабної війни своїх дітей з країни.

– Мої діти в Україні, сину 10 років, і він в Україні. Його могли відвезти за кордон, але ані я, ані моя дружина про це навіть не думали. Поки інші діти вмирають, чи повинні наші діти їздити за кордон і засмагати на пляжі? Це було б несправедливо, – сказав Президент України.

Донька – уже студентка

Нещодавно красуня Олександра відсвяткувала свій 19-й день народження, повідомили в ТСН. Дівчина відмовилася вступати до іноземного вишу і нині навчається в одному зі столичних закладів вищої освіти. Про підготовку та переживання в новому етапі життя доньки в інтерв’ю ВВС розповіла Олена Зеленська:

– Найскладніше, я думаю, було доньці останні місяці, тому що вона закінчила школу і вступала до вишу. І взагалі це такий вік, коли дівчині складно. Особливо складно в таких умовах, які їй зараз пропонуються: безпека тощо. Тож спочатку ми нервували з приводу закінчення школи, екзаменів, які вона мала скласти. Успішно склала. Потім нервували, як вона вступить. Нарешті вона вступила.

А донька так швидко стала дорослою...
А донька так швидко стала дорослою...

 Вона дуже переживала, як її сприймуть в університеті. Ясно, що всі будуть розуміти, хто її батько. Я дуже щаслива, що в неї ця напруга спала, бо вона і знайшла собі друзів, і якось так натхненно почала вчитися, їй подобається.

Дорослий не по роках син

Про сина Президента відомо ще менше. Кирило – школяр. До повномасштабного вторгнення росії навчався в одній зі столичних шкіл. Директорка закладу розповідала, що на лінійці чи у буденному житті не відчувається, що це дитина глави держави.

Наразі ж війна все змінила. Відтепер українські діти не мають можливості навчатися так, як раніше. Багато хто вчиться дистанційно.

Олена Зеленська розповідає, що діти дорослі не по роках. Вона також зізналася, про що найбільше мріють син та донька.

– Сину зараз, мабуть, складніше, ніж два роки тому, бо він дорослішає, він розуміє всі виклики, які стоять перед батьком. Раніше він просто пишався ним. Коли Володимир став Президентом, Кирило був просто найщасливішою людиною в нашій родині, тому що він сприймав тата на кшталт чемпіона. Він не розумів, що батька потім майже ніколи не буде вдома, що стане складніше з ним спілкуватися. Зараз він це все відчув, зрозумів. Мені здається, що діти чекають, коли війна відпустить їхнього тата більше додому, до родини, – розповіла перша леді.

Ірина ЛАБ’ЯК, tsn.ua.

Telegram Channel