Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Що сказав Порошенко на 20-річччя «5 каналу»

«Дякую за вашу невтомну працю, «5 канал»! З ювілеєм!»

Фотоколаж із сайту 5.ua.

Що сказав Порошенко на 20-річччя «5 каналу»

«Коли цінності та правда пройшли випробування вогнем і мечем»

Рівно 20 літ тому народився головний телеканал проукраїнської опозиції – «5 канал». Це була відповідь на закручування гайок з боку влади, вольове рішення журналістів не допустити диктатури та цензури. Але 20 років потому вони не можуть спокійно й вільно мовити в демократичній країні.

За два десятиліття вони пройшли вогонь і воду, загартувалися найвищим гартом у вогнях двох революцій та російської навали. Неймовірний колектив чесних, вірних Україні та журналістиці професіоналів. Я бачив їх на всіх історичних для нашого народу подіях.

Помаранчева революція, викриття злочинів регіоналів, робота під пресингом та погрозами бандитів при владі. 

В атмосфері, де будь-хто, хто говорить правду, міг заплатити за неї життям. Не боялися жодної влади з авторитарними схильностями.

Революція гідності, навіть у найнебезпечніші й найважчі моменти. В диму шин, на барикадах, під кулями. Коли цінності та правда пройшли випробування вогнем і мечем.

Всі роки війни на фронті. Воєнкорами, під обстрілами, разом із хлопцями та дівчатами, на передовій.

І я певен, що вони продовжать свою благородну справу й після нашої Перемоги. Навіть попри тиск. Бо без незалежної журналістики як четвертої влади країна ніколи не зможе стати успішною. Дякую за вашу невтомну працю, «5 канал»! З ювілеєм!

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України.

Читайте також: «Давайте більш не вболівати за Бразилію: її президент боготворить путіна».

Реклама Google

Telegram Channel