Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Боєць випав за борт і вижив після  14 годин у воді

Віктор Торкотюк: «Боєць Конан – уже легенда не лише нашого підрозділу, але, думаю, і всіх спецпризначенців».

Фотоколаж із сайту pravda.com.ua.

Боєць випав за борт і вижив після 14 годин у воді

Спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України «Артан» не кинув свого побратима у біді і врятував його у Чорному морі, попри щільний вогонь російської авіації

Нещодавно цей суперпрофесійний підрозділ виконав украй важке та важливе завдання. Йдеться про висадку на територію тимчасово окупованого Криму, де українці знищили живу силу та техніку ворога і без втрат повернулися на човнах додому.

Проте під час маневрів судна українців за борт випав боєць із позивним Конан. Зважаючи на те, що росіяни завдавали ударів з авіації, наші воїни змушені були відступити.

– Тільки уявіть собі: один у відкритому морі, без розуміння, куди рухатися, коли буде допомога, але з чітким усвідомленням того, що він є ціллю не лише наших пошукових місій, але і ворога, розповів «Українській правді» командир підрозділу Віктор Торкотюк. Так-от: він не просто протримався 14 годин на воді, він плив і ще й у правильному напрямку. Наскільки треба бути сильним духом, холоднокровним, аби зібрати себе в кулак та просто пливти до своєї перемоги. Він уже легенда не лише нашого підрозділу, але, думаю, і всіх спецпризначенців.

Конан знав, що за ним обов’язково повернуться побратими.

Як пояснює Торкотюк, діставшись безпечної зони і отримавши підкріплення, бійці одразу повернулися:

– Вся команда, попри високі ризики, не припиняла шукати побратима. Після кількох годин пошуків засобами аеророзвідки нашого бійця вдалося знайти. З цього моменту за ним безперервно спостерігали з дрона. Човни наших підрозділів робили спроби дістатися до Конана крізь щільний вогонь російських винищувачів, які один за одним злітали в район пошуково-рятувальної операції та намагалися їй перешкодити. Та врешті-решт хлопцям вдалося прорватися, нашого бійця успішно евакуювали. Конан знав, що за ним обов’язково повернуться побратими.

До речі

Назва спецпідрозділу «Артан» походить від Артанії – державного утворення групи племен, які, за свідченням деяких середньовічних істориків, мешкали на території сучасної України, були безжальними й непереможними воїнами.

Особовий склад підрозділу відсотків на 70% складається зі спортсменів.

Роксана КАСУМОВА

Читайте також: Церковний календар за новоюліанським стилем.

Реклама Google

Telegram Channel