Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Папа Римський – це не вся Церква, Папа Римський – це не Бог…»

А було, що Папа Римський Франциск благословляв українських військових...

Фото із сайту ukr.net.

«Папа Римський – це не вся Церква, Папа Римський – це не Бог…»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, заявив, що буде балотуватися на президентських виборах, якщо такі відбудуться 2024 року під час війни:

 

  «У 2024 році, якщо буде тривати війна і якщо вибори проводитимуться, я ніколи житті не кину свою державу. Тому що я є гарантом Конституції, і я її захищаю у будь-якому випадку».

 


ВАРФОЛОМІЙ, Вселенський патріарх, про заклики окремих православних церков скликати Всеправославне зібрання, щоб розглянути українське церковне питання:

«За винятком давніх патріархатів Сходу всі нові Православні церкви, починаючи з Церкви російської, отримали автокефалію від Константинополя. То чому Україна не мала її отримати? У цьому суть, дуже проста і дуже зрозуміла. Отже, ми не будемо скликати ні Всеправославний Собор, ні Собор Предстоятелів, тому що ми не маємо наміру піддавати рішення та ініціативи Вселенського Патріархату суду нової еклезіології (вчення про церкву. – Ред.)».



Софія ФЕДИНА, народний депутат від «Європейської Солідарності», про резонансні слова Папи Римського Франциска, який закликав російських католиків не відмовлятися від «росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури та великої людяності»:

«Ми не знаємо напевне, що саме спонукає Папу вже вкотре промовляти такі цинічні заяви і відверті дурниці, які не мають нічого спільного з гуманізмом, вірою, Богом і прагненням миру. Але ми маємо пам’ятати, що Папа Римський – це не вся Церква, Папа Римський – це не Бог…

Нехай сьогодні суспільне обурення щодо слів Папи Римського не стане приводом до атеїзму, а переросте у вимогу до влади заборонити московську церкву в Україні, яка щосекунди видає тисячі подібних тез».



Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ, на неформальній зустрічі очільників МЗС держав ЄС різко розкритикував коментаторів, які говорять про нібито повільні темпи українського контрнаступу:

«Критикувати повільні темпи контрнаступу – це все одно, що плювати в обличчя українському солдату, який щодня жертвує своїм життям, просуваючись вперед і звільняючи кілометр за кілометром української землі. Я б радив усім критикам стулити пельку. Приїжджайте в Україну і спробуйте самі звільнити один квадратний сантиметр».


Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про звільнення з посади міністра оборони Олексія Резнікова:

«Резніков був поганим міністром. Основна функція міністра оборони – забезпечення армії. Міноборони не було готове до війни. Загальна мобілізація виявилася настільки неочікуваною для Резнікова, що на складах МО не було елементарного: одягу, взуття, броніків, шоломів, аптечок.

Минуло півтора року після вторгнення, але ми досі купуємо для ЗСУ машини, дрони, тепловізори, приціли, засоби РЕБ. Досі контракти укладаються не з виробниками, а з дивними посередниками, якими володіють родичі депутатів правлячої партії. Страшно уявити, скільки волонтери переплатили за це все, купуючи малими партіями і конкуруючи один з одним, підвищуючи ціни».


Віктор АНДРУСІВ, публіцист, радить, як готуватися до служби в армії тим, кого можуть мобілізувати:

«1. Здобудьте близьку вам спеціальність. Зараз дуже росте попит на операторів дронів – якщо у вас є така спеціальність, вас відразу заберуть у відповідний підрозділ. Також в ЗСУ бракує багато інших спеціальностей, не пов’язаних із веденням безпосередніх бойових дій. 2. Уже сьогодні намагайтеся визначитися з командиром і бригадою. 3. Вивчайте екіпірування для вашої спеціальності. Пізніше не буде часу з цим усім розбиратися. 4. Вивчайте Статути. Не скажу, що це вам сильно допоможе уникнути «рекордних» проявів «армійщини», але ви хоча б будете легше це сприймати і розуміти».


Юрій БУТУСОВ, журналіст, головний редактор інтернет-порталу Цензор.Нет, про смертельний інцидент у Дніпрі, де поліцейський застрелив цивільного водія, який після зупинки авто влаштував конфлікт і напав на патрульних:

«Мені прикро, що загинула людина, яка, очевидно, була в неадекватному стані. Але під час війни напад на правоохоронців у центрі міста, вдень, за наявності очевидної причини зупинки та оголошення затримання нічим не виправдати. Людина має завжди думати, чи варто їй ризикувати життям. На Майдані та на фронті в мене таких питань не виникає. Але мені б ніколи не спало на думку йти на конфлікт через очевидне порушення правил дорожнього руху, підставляти свою жінку та дітей у суперечці з ким завгодно».



Микола НЕСЕНЮК, журналіст, про те, чого боїться:

«Сьогодні на світанку рахував залпи нашої протиракетної оборони, услід за якими за кілька секунд лунали вибухи. Дивно, але страху не було зовсім. Не було навіть злості на тих недолюдів – мавпи, ну що з них візьмеш? Непокоїло інше – тисячі і тисячі киян, перечекавши небезпеку і дізнавшись, кому цієї ночі не пощастило, увімкнуть ввечері скачані на піратських сайтах свіжі московські серіали і дивитимуться їх, ніби нічого не трапилось. Оце справді страшно!». 

Читайте також: «Хто з нардепів від Волині проголосував проти відновлення роботи реєстру декларацій​».

Реклама Google

Telegram Channel