Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На Волині учитель-військовий прийшов  до учнів із гостинцями

Першовересень у Морозовичівській гімназії.

Першовересень у Морозовичівській гімназії.

На Волині учитель-військовий прийшов до учнів із гостинцями

У Володимирському районі до школярів на свято Першого дзвоника завітав їхній класний керівник, викладач історії Іван Володимирович Нечипорук.

Вісім літ трудиться на педагогічній ниві в Морозовичівській гімназії Поромівської територіальної громади цей педагог. Торік 25 лютого він був мобілізований до лав ЗСУ й досі несе службу.

Захисник України вперше за більш як півтора року гостює у рідній школі. Але від початку повномасштабної війни колектив навчального закладу та учні підтримували підрозділ, у якому перебуває їхній колега і наставник, а нині мінометник. Проводили благодійні акції, в результаті яких збирали кошти на все необхідне воїнам, тож продукти харчування, солодку випічку постійно передавали на східні рубежі для військовослужбовців. Іван Володимирович навзаєм завжди намагався потішити своїх учнів солодкими подарунками. І цього разу із гостинцями відразу побіг у свій 7-й клас.

Як розповіла директорка Морозовичівської гімназії Емілія Георгіївна Любеля, усі їхні шкільні заходи спрямовані на підтримку ЗСУ. До початку навчального року у фоє теж була встановлена скринька для донатів. Освітній заклад активно підтримав акцію «1 вересня – без квітів!». Зібрані 5800 гривень будуть передані волонтерам для придбання того, чого потребують наші захисники.

До слова, батьки тринадцятьох юних гімназистів зараз перебувають на фронті, у закладі навчається двоє дітей із числа внутрішньо переміщених осіб, тому і школярі, і педагоги про війну, яка триває, знають із розповідей очевидців.

Читайте також: «Директор школи з Волині здійснив постріл снарядом із написом: «За Луцьк!» (Відео)».

Учителі й діти щиро вітали захисника в стінах рідної школи, запевнили, що й надалі допомагатимуть солдатам, молитимуться, аби вони всі повернулися додому живими й з Перемогою.

Алла ЛІСОВА.

 
Telegram Channel