Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
«Жахливі квіти війни»

Митець із Херсонщини Василь Чайковський побував зі своєю виставкою вже в багатьох містах України.

Фото із сайту Гард.Сіty.

«Жахливі квіти війни»

Виставка з такою назвою відкрилася в Центрі культури та дозвілля селища Любешів

Її автор Василь Чайковський – мешканець села Антонівка на Херсонщині, що стало відомим в Україні через свій міст і постійні обстріли росіянами. Він колишній працівник правоохоронних органів, викладач, автор книги «Спогади про окупацію, обстріли та художню творчість», голова Херсонського осередку Всеукраїнської федерації фрі-файту та контактних єдиноборств.

На  виставці представлені експонати, які зроблені з уламків російських снарядів, зібраних на Херсонщині, а також фотороботи, на яких зображені наслідки обстрілів російської армії в Антонівці. Великий набір уламків – це і  гради, і шрапнелі, і касетні бомби, які розриваються у вищезгаданому населеному пункті щодня.

Такі речі мають бачити якомога більше жителів саме тих територій, які не пережили й не зазнали російської окупації. 

Експозиція митця з Херсонщини складається із трьох частин: це картини з уламків снарядів «Жахливі квіти війни», фотофакт «Україна, не скорена війною» і збірка спогадів про окупацію.

Любешівський селищний голова Олег Кух подякував автору виставки за змістовне представлення експонатів. Він зазначив, що такі речі мають бачити якомога більше жителів саме тих територій, які не пережили й не зазнали російської окупації. 

...До речі, в інтерв’ю на запитання журналіста під час виставки у місті Первомайськ: «Чи не було бажання поїхати з Херсонщини?», Василь Миколайович відповів: «Я для себе відразу прийняв рішення: нікуди з рідної домівки не поїду. Тож окупація – тут (у мене мама вісімдесятирічна), обстріли з першого дня – тут, а зараз нова хвиля випробувань – затоплення (йдеться про середину червня. – Авт.) Я – разом з усіма своїми земляками, справжніми патріотами. Бо, звісно, є у нас чимало й колаборантів. То мій дім, моя земля – і я до останнього лишатимуся там».

Винятком стала презентація робіт митця в українських містах. Нинішньої осені виставка Василя Чайковського експонувалася вже і в Луцьку – у Волинському обласному краєзнавчому музеї.

Одна з робіт,  які об’єднала промовиста назва  «Жахливі квіти війни».
Одна з робіт, які об’єднала промовиста назва «Жахливі квіти війни». 

Читайте також: Волинянин врятував травмованого лебедя.

Реклама Google
 

Telegram Channel