Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Нардепа із «За майбутнє» викрили  на передачі хабаря 150 тисяч доларів

Як гадаєте, вийде «сухим із води» Сергій Лабазюк?

Фото із сайту ye.ua.

Нардепа із «За майбутнє» викрили на передачі хабаря 150 тисяч доларів

Народний обранець спробував підкупити колишнього журналіста, активного учасника Революції гідності Мустафу Найєма, який очолює Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

На передачі хабаря Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили нардепа з групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка.

Він пообіцяв топпосадовцю «винагороду» у розмірі 3–5% від вартості кожного підряду для потрібної компанії. Сподівався отримати від держави замовлення на відбудову об’єктів на мільярд гривень, пояснюють правоохоронці.

Сергій Лабазюк обіцяв щедру винагороду. Фото із сайту pravda.com.ua.
Сергій Лабазюк обіцяв щедру винагороду. Фото із сайту pravda.com.ua.

 Як поінформували в НАБУ, нардеп після надходження 50 млн грн за підряд із відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України через довірену особу надав Найєму відсоток у сумі 150 тисяч доларів.

Передача хабаря відбулась на паркінгу столичного супермаркету, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Але це не єдина історія із непідкупним Мустафою Найємом. 21 листопада НАБУ повідомило про підозру іншому нардепу, на цей раз – від фракції «Слуга народу» Андрієві Одарченку. Це «нове обличчя» теж спробувало підкупити «старого» майданівця Найєма. Результат такий самий – депутатом займається НАБУ. Цікаво, що Одарченко – член парламентського комітету з питань антикорупційної політики.

Мустафа Найєм лаконічно прокоментував ці сенсаційні новини: «Єдине, що можу сказати, – ми їм (НАБУ і САП. – Ред.) дякуємо за співпрацю. Це не тільки Держагентство, це і Міністерство інфраструктури. Ми спільно, єдиною командою працювали. Сподіваюся, це дасть результат, такі речі не будуть повторюватись».


Коментар

Роман ШРАЙК, блогер:

«Хай хто що п...здить про «безпрецедентну корупцію», золоті часи корупції були до 2014 року».

До слова

Ігор Палиця іде з публічної політики. На всеукраїнському з’їзді партії «За майбутнє» був обраний новий голова. Замість Ігоря Палиці (на фото) її очолив Тарас Батенко. «З початку війни Ігор Палиця прийняв рішення піти з публічної політики і сконцентрувався на роботі благодійного фонду, допомозі армії, переселенцям та малозабезпеченим», – інформують у партії. 

Читайте також: Олена Зеленська проти висунення її чоловіка на другий президентський термін.

Реклама Google

Telegram Channel