Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Віталій Кварцяний: «Поки я живий, не залишу спроб відродити ФК «Волинь»

«У нас же весь час дорогу молодим дають, а досвід куди дівати?».

Волинь-нова

Віталій Кварцяний: «Поки я живий, не залишу спроб відродити ФК «Волинь»

Цими днями найепатажніший в країні футбольний тренер із Луцька Віталій Кварцяний дав велике резонансне інтерв’ю виданню «Український футбол». Пропонуємо вам фрагмент із нього про найболючішу тему для волинських уболівальників – можливості відродження улюбленого клубу

– Віталію Володимировичу, правда, що ви зайняті пошуком інвесторів для відродження ФК «Волинь»? – запитав кореспондент «Українського футболу». 

– Так. Поки я живий, не залишу спроб відродити ФК «Волинь». Але багато розповідати не хочу – щоб не злякати потенційних інвесторів. Успіх любить тишу.

У мене одна біда – вік 70 літ, але це не проблема, поміняю паспорт, у якому напишуть, що мені 44. Подивіться, у скільки років тренують Луческу, Пелегріні, Ходжсон. 

У Луцьку є завод підшипників, один із небагатьох в Україні, який функціонував і давав продукцію. Він належить шведській компанії SKF. На своє 70-річчя я поїхав у Гетеборг на дитячий турнір. Там я розмовляв із керівництвом SKF.

Зустріч допоміг організувати мій колишній вихованець Раймонд Лайзанс, який знає англійську і шведську мови. Він якраз привіз на турнір молодь ФК «Рига».

– З ким із керівництва SKF ви розмовляли і про що?

– Із генеральним директором, його батько – голова корпорації. Ми розмовляли години півтори за допомогою перекладачів. Він багато не говорив, пригощав нас кавою і слухав. Я йому пояснив, скільки потрібно давати фінансів на команду УПЛ і який має бути бюджет. Він навіть оком не моргнув. При річному доході SKF у десятки мільярдів доларів – це крапля в морі.

Найголовніше, що SKF не має футбольної команди у світі. Швед зацікавився, але взяв паузу на роздуми. Такі серйозні люди ніколи не поспішають, вони й пів року можуть ідею виношувати і все вивчати. Будемо чекати.

Я шукаю багато варіантів: колись і з китайцями зустрічався, і з американцями. Китайці три роки тому хотіли купити ФК «Волинь». Я поговорив із керівництвом, вони – ні «так», ні «ні», і в підсумку відмовилися продавати клуб.

Потім війна поламала всі плани.

– Якщо ФК «Волинь» відродиться, ким ви себе бачите в клубі: президентом, головним тренером, спортивним директором?

– Ким завгодно, щоб була користь. Але, найімовірніше, адміністратором я не буду. Багато що залежатиме від того, як інвестор розкладе карти. Звичайно, я хочу бути тренером. У мене одна біда – вік 70 літ, але це не проблема, поміняю паспорт, у якому напишуть, що мені 44. Подивіться, у скільки років тренують Луческу, Пелегріні, Ходжсон. У нас же весь час дорогу молодим дають, а досвід куди дівати? Мої поради приносять тільки користь, мені подобається змінювати футбол у позитивний бік.

 – Ви шукаєте інвесторів, а в кого права на ФК «Волинь»?

– Власники поки що не хочуть говорити на цю тему. Я веду розмови з колишніми співробітниками ФК «Волинь», вони не відкривають повністю карти, але час то не чекає. Нехай би сказали, що потрібно, – виплатити компенсацію або погасити вкладені гроші, щоб отримати правонаступництво. Якщо вони через деякий час самі хочуть відродити клуб, тоді ми будемо шукати інші клуби з Волинської області і починати з Другої ліги. Думаю, ми знайдемо спільну мову з ПФЛ, щоб вони дозволили нам стартувати одразу з Другої ліги, якщо ми надамо інвесторські гарантії.

У нас уже є на прикметі клуб, який має інфраструктуру і підтримку місцевої влади ОТГ. Назву клубу я наразі розкривати не хочу. В УПЛ уже грала команда з смт – це «Інгулець», то чому б нам не спробувати?

– А чи вийде зацікавити інвесторів якимось невідомим клубом з ОТГ?

– Над цим і працюємо. Звісно, не хочеться втрачати історичний ФК 

«Волинь», але війна сплутала всі карти.

Повний текст інтерв’ю читайте за цим посиланням: https://ukrfootball.ua/exclusive/futbolna-mriya-tilki-odna-vidroditi-fk-volin-ta-povernutisya-z-komandoyu-v-upl-vognyane-interv-yu-kvarcyanogo/.

Андрій ПІСКУН, ukrfootball.ua.

Читайте також: Чи повторять сьогодні українські біатлоністки повний провал українських біатлоністок?​.

Реклама Google

Telegram Channel