Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Атаки на ЗСУ – це атаки  на Україну»

Тримайтесь, генерале!

Фото із сайту umoloda.kyiv.ua.

«Атаки на ЗСУ – це атаки на Україну»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 

 Юссі ГАЛЛА-АХО, спікер парламенту Фінляндії, під час виступу у Верховній Раді України (до речі, повністю українською мовою!) дав характеристику московії:

«Коли росія розпочала широкомасштабне вторгнення до України, це нагадало фінському народу його болісне історичне минуле (у 1939 році СРСР вдерся до Фінляндії, зумівши окупувати 11% її території, хоч прагнув завоювати повністю. – Ред.). росія вважає, що має право вето на вибори своїх сусідів, право вето навіть на їхнє існування. росія поважає і розуміє силу. На російський імперіалізм треба відповісти силою».



 

 Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України, відреагував на резонанс навколо слів народної депутатки від «Слуги народу» Мар’яни Безуглої про те, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не надав плану на наступний рік, тому військове керівництво України має піти:

«Єдиний шанс для українців вижити й перемогти у війні з росією – це зробити висновки з власної історії. І тримати єдність нації. Довкола ЗСУ. Атаки на ЗСУ – це атаки на Україну».


 

 Елла ЛІБАНОВА, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи, про українських біженців за кордоном:

«Моя мрія – щоб повернулися 50% (тих, хто виїхав за кордон. Ред.). Якщо повернеться 60%, я буду найщасливішою людиною в Україні».


 

Віктор АНДРУСІВ, радник міністра внутрішніх справ, про перемогу на парламентських виборах у Нідерландах «друзів путіна»:

«Агент Орбан (проросійський прем’єр Угорщини. – Ред.) розширяє свій клуб в ЄС – до нього приєднуються Нідерланди, де на виборах переміг Герт Вілдерс. Він такий же популіст, антиєвропеєць і антиукраїнець.

Проблема не в тому, що перемагають популісти, а в тому, що вони займають антиукраїнську позицію. І причина цього в тому, що таку позицію починає займати масовий виборець.

Погані новини для нас, особливо враховуючи, що Нідерланди першими віддали свої літаки F16».    


 

 Олексій ГЕТЬМАН, ветеран російсько-­української війни, майор запасу ЗСУ, вважає, що Україна самостійно не зможе перемогти росію у війні на виснаження:

«Якщо не буде зброї, не переможемо… Чим воювати? Каміннями кидатися? Самої лише мужності замало для Перемоги. Треба бути готовими до того, що війна не закінчиться наступного року, вона буде тривала і дуже важка. Треба бути хай не песимістами, але хоча б реалістами».



 

 Василь МАЛЮК, голова Служби безпеки України, обіцяє сюрпризи російсько-нацистським загарбникам:

«Ми зруйнували міф про непереможність рашки. Це країна-фейк. Міст приречений. Далі буде багато сюрпризів і не тільки щодо Кримського мосту (його підривали двічі і зараз він функціонує обмежено. – Ред.)».



 

 Віктор ШЛІНЧАК, журналіст, про рух українців та росіян у різні сторони:

«Щось мені підказує, що досі частина з нас – великого і сильного суспільства – сподівається: колись прийде час, і вони там, у москві, порозумнішають і передумають нас вбивати. Не передумають. Тваринний інстинкт, зашитий у підсвідомості – нищити все, що є кращим, – нікуди не подінеться. Він може хіба зменшитись, але не зникнути.

А от ми якраз можемо вбити в собі низинні інстинкти, які за роки зросійщення ми перейняли у них. І які досі залишаються в нас».



 

 Олександр КОЧЕТКОВ, аналітик, про мобілізацію:

«Українці повинні відчути, що вони з владою дійсно в одному човні, що вони перемагають або страждають разом. А не так, що одним – героїчна загибель на фронті, а іншим – чудова нагода заробити на війні.

Я про те, що ідея про мобілізацію студентів – це, на жаль, актуально. Та вона не спрацює, якщо не буде і мобілізації серед чиновників високих рангів – з Офісу Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, ОДА, з багатьох наших силових структур, які існують за рахунок платників податків, але віддача від них, як з лайна куля».



 

 Микола НЕСЕНЮК, журналіст, про те, як ставиться до обіцянок влади:

«Зеленський обманув мене і мільйони таких, як я, у найстрашніший момент, коли ми всі були налякані війною. «Все буде добре, вороже військо постоїть на кордоні і піде, а ми поїдемо на шашлики», – казав нам тоді глава держави. Розумію, що він хотів як краще, про що нам казали потім різні люди. Але обманув, і цей обман коштував нам усім дуже дорого.

Тому я не можу вірити Зеленському. Тому його заяви та обіцянки я слухаю, але не вірю. Бо я ще не раз і не два міг би бути обманутий Президентом та його речниками. Якби я їм усім вірив».



 

 Ян ВАЛЕТОВ, письменник, про росіян:

«Вражає їхня чужорідність. Не віриться, що людські істоти можуть так мутувати за пару десятків років. Прямо на генетичному рівні змінитися, втративши все людське і насолоджуючись цією втратою. Однак це є. І це не лікується».

Читайте також: Олена Зеленська проти висунення її чоловіка на другий президентський термін.

Реклама Google

Telegram Channel