Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Влаштовуємо рибний день. Рецепти

Це не лише смачний, а надзвичайно корисний продукт.

Фото із сайту hola.com.

Влаштовуємо рибний день. Рецепти

Дієтологи запевняють, що страви з риби повинні бути в нашому меню хоча б раз на тиждень. Це не лише смачний, але й надзвичайно корисний продукт, адже містить багато необхідних організму речовин, цілий комплекс вітамінів та омега-кислоти

Картопляні оладки з оселедцем

Звісно, бутерброди з оселедцем зробити швидше, але, погодьтеся, рибка на картопляних оладках – це значно цікавіше

Інгредієнти: 2 філе оселедця, 2 червоні цибулини, 4–5 картоплин, сіль, перець, зелень за смаком, борошно, сухарі для панірування.

Приготування. Зварену «в мундирах» картоплю перекрутити через м’ясорубку, додати трохи борошна, посолити, поперчити і добре вимішати. З цього тіста формувати оладки, обваляти в борошні чи панірувальних сухарях та обсмажити до золотистого кольору. Філе оселедця нарізати шматочками, цибулю – кільцями. На кожен картопляний оладок покласти шматок оселедця, кільце цибулі і прикрасити зеленню.

Риба-фрі у сухарях

Хрусткі й ароматні шматочки білої риби не залишать байдужим навіть гурмана

Інгредієнти: 500 г рибного філе, 1 яйце, 0,5 скл. борошна, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 скл. олії, 1 ч. л. кунжутної олії, 0,5 скл. панірувальних сухарів, 1 ст. л. тертого кореня імбиру, перець чорний мелений та сіль – за смаком.

Приготування. Філе нарізати порційними шматками. Соєвий соус змішати з кунжутною олією та імбирем, посолити, поперчити. Залити рибу цим маринадом і залишити на 30 хвилин, після чого кожен шматочок обсушити паперовим рушничком, запанірувати в борошні, потім – у збитому яйці і в сухарях. Підготовлену рибу обсмажити у фритюрі. Подавати, оздобивши зеленню.

Кілька в томаті по-домашньому 

Ті, хто купував у магазині ці рибні консерви, мабуть, не раз мав нагоду пересвідчитися у неналежній якості продукту, та й ціна її нині кусається. Приготувати кільку в томаті самостійно – не проблема. Це і смачніше, і дешевше

Інгредієнти: 500 г свіжомороженої кільки, 300 мл томатного соку, 2 цибулини, 2 морквини, олія, сіль, перець, лаврове листя, 1 ст. л. пшеничного борошна, 1 ст. л. цукру.

Приготування. Рибу розморожуємо і чистимо від голів і нутрощів, промиваємо і зціджуємо рідину. На пательню з товстим дном наливаємо кілька столових ложок олії, обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і потерту на велику тертку моркву. Висипаємо до тушкованих овочів кільку, солимо, додаємо цукор, кілька горошин перцю і 2–3 лаврові листки, заливаємо все томатним соком (або кетчупом), притрушуємо через ситечко борошном і легенько перемішуємо. Тушкуємо на повільному вогні пів години. 

Скумбрія, запечена у фользі

Рибка з овочами, приготовлена у духовці, – найбільш корисна

Інгредієнти: 2 скумбрії, 1 помідор (або 1 ст. л. томату), 1 цибулина, 1 лимон, зелень, сіль, перець, майонез.

Приготування. Рибу добре вимити, випатрати, зробивши розріз зверху уздовж хребта. Посолити, поперчити. Покраяти півкільцями помідор, цибулю, лимон і заповнити ними скумбрію, посипати тушки дрібно посіченим кропом і петрушкою, злегка змастити майонезом. Загорнути у фольгу і запікати хвилин 15–20 (залежно від розміру риби). Наприкінці розкрити і потримати в духовці ще кілька хвилин під грилем для утворення рум’яної скоринки.

Telegram Channel