Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Скільки на Волині є диких оленів

Красені-лосі, які водяться в лісах нашого краю, занесені до Червоної книги України.

Фото із сайту Поліського лісового офісу.

Скільки на Волині є диких оленів

Для цього довелося навіть використовувати методи шумового прогону

ДП «Ліси України», як повідомляє пресслужба Поліського лісового офісу, завершило щорічний зимовий облік тварин у Волинській та Рівненській областях. За словами спеціалістів, цього року, як і минулого, «перепис» звірів проводили із дотриманням усіх вимог воєнного часу та чинного законодавства – методами спостережень і встановлення фотопасток у місцях підгодівлі, зимових скупчень тварин, а також – методами шумового прогону. 

У результаті з копитних тварин нарахували 400 оленів благородних та 314 –плямистих, 3647 козуль, 1233 кабани, а також 229 лосів. Щодо хутрових тварин, то підсумок такий:  5853 зайців-русаків, 2255 білок, 511 лисиць, 16 вовків, 203 єнотоподібні собаки, 120 норок американських, 366 куниць кам’яних та 838 куниць лісових. Порахували й птахів: фазанів є в угіддях 3615, куріпок –  2079.

Результати обліку дуже важливі для ведення мисливського господарства.

Адже таким чином визначають видовий склад, встановлюють місця перебування тварин, їх міграції, територіальне розміщення, чисельність у різних угіддях тощо. Відтак оцінюється та планується діяльність, визначається динаміка чисельності тварин – останніми роками вона є позитивною. Крім того, обліки – головний критерій визначення лімітів добування мисливських тварин на наступний сезон.

Довідково: мисливські угіддя філій Поліського лісового офісу займають площу майже 359 тисяч гектарів. Це – менше 12 відсотків від загальної території мисливських угідь Волині та Рівненщини, решта яких віддані в розпорядження іншим користувачам. 

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Реклама Google

Telegram Channel