Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Волинський владика Матфей у фронтовій зоні вручив воїнам «Хрест Свободи»

Візит на фронт керуючого Володимир-Волинською єпархією архієпископа Матфея підтримав бойовий дух наших захисників.

Фото із сайту Володимир-Волинської єпархії Православної церкви України.

Волинський владика Матфей у фронтовій зоні вручив воїнам «Хрест Свободи»

Керуючий Володимир-Волинською єпархією побував на Сході України, де виконують бойові завдання бійці підрозділів 100-ї окремої бригади територіальної оборони

Тисне руку священнослужителю командир одного з батальйонів 100-ї бригади тероборони підполковник Олег Матвійчук.
Тисне руку священнослужителю командир одного з батальйонів 100-ї бригади тероборони підполковник Олег Матвійчук.

 Поїздка відбулася завдяки фінансовій і матеріальній підтримці парафій єпархії, жертводавцям, благодійникам та дітям, які активно долучились до збору допомоги для ЗСУ. 

Як повідомили на сайті Володимир-Волинської єпархії Православної церкви України, архієпископ Матфей передав землякам-волинянам необхідні засоби, придбані на зібрані парафіянами ПЦУ кошти в сумі 310 000 гривень. Це, зокрема, три квадрокоптери DJI MAVIC 3 Pro, антидронова рушниця, яку передали з церкви Віри, Надії, Любові, що у місті Володимир, чотири генератори, бензо- та ручні пилки, побутова хімія, чимало всіляких смаколиків, а також патріотичні малюнки, створені маленькими волинянами. 

Архієпископ Матфей передав землякам-волинянам необхідні засоби, придбані на зібрані парафіянами ПЦУ кошти в сумі 310 000 гривень. 

Під час візиту на фронт архієрей у співслужінні з капеланом з Устилуга протоієреєм Юрієм Здебським молився за Перемогу українського війська, за збереження життя і здоров’я наших захисників.

Також владика зустрівся з особовим складом бригади – командиром 55-го окремого батальйону полковником Олегом Матвійчуком та його бійцями. За дорученням Предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія владика Матфей вручив бійцям медалі «Хрест Свободи». У свою чергу командир 100-ї окремої бригади територіальної оборони полковник Руслан Ткачук вручив архієпископу Володимирському і Нововолинському бригадну відзнаку.

Архіпастир від імені військових, які боронять рубежі нашої Батьківщини, подякував усім небайдужим, які долучились до добровільних пожертв для ЗСУ. А також висловив особливу шану іподиякону та волонтеру Андрієві Садовському, який виділив власний транспорт для перевезення воїнам у гарячі точки військового спорядження та подарунків.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel