Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Онука «Людини 2023 року» на фронті вберегла іконка і бабусина молитва

Воїн почав потроху ставати на стопу.

Фото: facebook.com/unbroken.ua.

Онука «Людини 2023 року» на фронті вберегла іконка і бабусина молитва

Ворожий боєприпас упав за метр від 25-річного захисника Олексія Назарчука з Камінь-Каширського району. Уламки посікли все тіло воїна, однак не зачепили життєво важливих органів

Сам Олексій упевнений: його вберегла «ікона в кишені та молитва». Хочеться додати: 

і бабусина молитва, про яку ми розповідали в матеріалі «Людина 2023 року»  Ольга Назарчук: «Нема такої хвилини, щоб я не думала про своїх дітей, не молилася за їх здоров’я та їхніх побратимів». У цій публікації згадувалося й те, що один із онуків, Олексій (син Сергія), мав поранення й перебуває на лікуванні.

Нині Олексій Назарчук проходить реабілітацію у Львові. Як розповіли у Національному реабілітаційному центрі «Незламні», на війні хлопець із 18 років. А від початку повномасштабного вторгнення до нього доєдналися чоловіки з його родини: батько та четверо дядьків. Разом вони несли службу у 100-й окремій бригаді ТРО, а з квітня 2023-го беруть участь у боях на Донеччині –  на бахмутському напрямку.

Поранення Олексій отримав на початку зими 2023 року. «Ми сиділи в будівлі та спостерігали у тепловізор за росіянами. В момент я чую, як щось летить прямо до нас. Ховатися було ніде. Я витяг з кишені ікону та почав молитися. Прилетіло за метр від нас. Уламки посікли мені все тіло, а особливо ногу», – розповідає він.

Я витяг з кишені ікону та почав молитися. Прилетіло за метр від нас.

Пригадує, що саме того дня у його батька був день народження. Медикам вдалося зберегти ногу військовому, адже уламки, на диво, не зачепили кістку. Утім, в Олексія були пошкоджені м’які тканини, судини, м’язи та сухожилля.

Після загоєння ран чоловіка скерували на реабілітацію до Львова. З першого дня із захисником почали займатися фізичні терапевти. «Спеціалісти кажуть, що Олексій не зважає на біль та труднощі і докладає максимум зусиль до свого якнайшвидшого відновлення. Вже є перші успіхи. Воїн почав потроху ставати на стопу», – зазначають у центрі. Мотивує захисника на шляху до одужання бажання повернутися до побратимів і разом продовжити боротьбу.

«Я не боюся померти за свою Україну, зовсім не боюся. Я її дуже сильно люблю і поважаю», – каже він.

Повертаючись до згаданої публікації в газеті «Волинь», нагадаємо, що в січні переможниці нашої акції «Людина 2023 року» Ользі Назарчук була вручена  статуетка «Крилатий плуг». Ольга Лукашівна прийняла її з рук начальниці Камінь-Каширської районної військової адміністрації Ольги Ващук. Відповідаючи на наші запитання, зокрема з приводу того, чим є для її дітей батьківський дім, мати і бабуся говорила, що вони завжди любили збиратися вдома. «І торік, вже як воювали на Сході України, то думками були тут. Хотіли приїхати у своє Ворокомле на Покрову, коли в селі престольний празник...». Родина живе думкою про Переможний мир в Україні, про той день, коли нарешті всі зберуться-таки в батьківському домі, звідки пішли у життя. Й онук Ольги Назарчук Олексій, дай Бог йому здоров’я, зустрівшись із бабусею, подякує їй за її молитву, котра вберегла його від смерті, що була зовсім поруч.

Уламки посікли все тіло воїна, однак не зачепили життєво важливих органів.
Уламки посікли все тіло воїна, однак не зачепили життєво важливих органів. 
«Людина 2023 року» Ольга Назарчук: «Нема такої хвилини, щоб я не думала про своїх дітей, не молилася за їх здоров’я та їхніх побратимів».
«Людина 2023 року» Ольга Назарчук: «Нема такої хвилини, щоб я не думала про своїх дітей, не молилася за їх здоров’я та їхніх побратимів». 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel