Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Легендарний ексгравець і тренер «Волині»: «Щось із цим Обамеянгом потрібно робити»

19-річного бразильського нападника «Шахтаря» Егіналду, зріст якого лише 172 см, було важко зупинити кремезним захисникам французького клубу.

Фото із сайту ukrfootball.ua.

Легендарний ексгравець і тренер «Волині»: «Щось із цим Обамеянгом потрібно робити»

Колишній головний тренер національної збірної України, а зараз керманич львівських «Карпат» 73-річний Мирон Маркевич вказав на головну проблему «Шахтаря» у матчі з французами і дорікнув Судакову

Ліга Європи-2024. 1/16 фіналу. «Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Олімпік» (Марсель, Франція) – 2:2 (0:1 – Обамеянг, 64 хв.; 1:1 – Матвієнко, 68; 1:2 – Ндіає, 90; 2:2 – Егіналду, 90+2). «Фолькспаркштадіон», Гамбург (Німеччина).

Склад «Шахтаря»: Різник, Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля (Гочолейшвілі, 78), Степаненко (Назарина, 72), Судаков, Бондаренко, Егіналду, Зубков, Сікан (Кевін, 78).

– Хороша видалась гра. Бойова. Мені – як глядачу, а не тренеру – дуже сподобалась, – сказав Мирон Маркевич у коментарі «Українському футболу». – І добре, що закінчилось так, як закінчилося, зважаючи на перебіг поєдинку, який цілком міг завершитись не на користь українського клубу. Перший гол «Шахтаря», наприклад, вийшов досить курйозний – покарали за дуже грубу помилку їхнього захисника, який просто по м’ячу не влучив, не зумів його винести (мова про Жонатана Клосса. – Авт.). Микола на силу пробив, розстріляв воротаря. Та й «Олімпік» забив, коли Матвієнко не дуже сильно виніс... Взагалі, результат по грі, як-то кажуть.

Егіналду – безумовно був найкращий у цей вечір у складі «Шахтаря».

З’ясування остаточних стосунків переноситься на матч-відповідь до Марселя.

– Кого б ви назвали найкращим гравцем матчу у складі «Шахтаря»?

– Егіналду. І не тільки тому, що він забив другий гол, завдяки якому вдалося уникнути поразки. Бразилець, якого мало хто очікував побачити в старті, дуже добре, якісно відпрацював. Егіналду – безумовно був найкращий у цей вечір у складі «Шахтаря». А ось такий футболіст, як Судаков, у цій грі мав зіграти точно сильніше... Та й до всіх захисників донеччан є питання. Не знаю, хто буде грати в матчі-відповіді, але щось із цим Обамеянгом (П’єр-Емері́к Емільяно́ Франсуа́ Обамея́нг – 34-річний нападник збірної Габону, який свого часу грав навіть за «Барселону». – Ред.) потрібно робити. Треба однозначно надійніше грати в обороні і тримати цього гравця... Я все розумію, що Обамеянг досвідчений, майстерний і технічний виконавець, але так давати себе обігрувати, як це дозволив з собою зробити Гочолейшвілі... Ну, не має так бути на такому рівні. Взагалі не такий він, той Обамеянг, і страшний. Просто зіграти треба надійніше з ним, повторюсь. Не давати йому простору.

– І що робити донеччанам у Франції?

– Провести роботу над помилками. Часу вдосталь і матчів в УПЛ поки що немає, тож про якусь втому говорити не доводиться. На відміну від французів (після виїзної поразки від «Бреста» 0:1 марсельський «Олімпік» звільнив свого головного тренера – колись видатного італійського футболіста Дженнаро Гаттузо. – Ред.). Вважаю, що шанси абсолютно рівні. Тим більше, вже давно в єврокубках немає правила виїзного гола. Якби було по-старому, то так, тоді б «Марсель» був би фаворитом. 

Віктор ГЛУХЕНЬКИЙ.

До речі, Мирон Богданович Маркевич як гравець грав за луцьке «Торпедо» (сезони 1977–1978), а як тренер тренував також «Торпедо» Луцьк (1984–1987) і «Волинь» Луцьк (1991–1992).

Пряма трансляція сьогоднішнього матчу «Олімпік» Марсель – «Шахтар» Донецьк о 22:00 на Megogo.

Читайте також: Статки найбагатшого футболіста світу у 12 разів більші, ніж у Роналду і Мессі разом взятих.

Реклама Google

Telegram Channel