Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Різниця між найвищою і найнижчою людиною на Землі – майже 180 см

Зріст 41-річного Султана – 251 сантиметр, а 30-літньої Йоті – лише 62,8 см.

Фото із сайту independent.co.uk.

Різниця між найвищою і найнижчою людиною на Землі – майже 180 см

Нещодавно вони поснідали разом у Каліфорнії

У США зустрілися найвищий чоловік і найнижча жінка світу. 

Різниця у їхньому зрості становить понад 1,8 метра. Це була друга зустріч Султана Кесена з Туреччини та Йоті Амге з Індії. Вперше вони бачили одне одного шість років тому – на фотосесії в Єгипті.

41-літній Султан Кесен, який є рекордсменом Книги рекордів Гіннесса як найвищий чоловік на Землі, має зріст 251 сантиметр. А 30-річна Йоті Амге має зріст 62,8 сантиметра і важить лише 5,4 кілограма.

На одному із зображень Амге лише трохи вища за черевик Кесена.

Рекордсмени приїхали до Лос-Анджелеса на запрошення неназваного американського продюсера, який планував зняти їхню зустріч.

Під час своєї першої зустрічі у 2018 році Кесен і Амге позували біля Великого Сфінкса в Гізі. Сфінкс також є рекордсменом Книги рекордів Гіннесса – він офіційно є найбільшою монолітною скульптурою світу.

Кесен офіційно став найвищою у світі людиною у 2009 році. На той час він був першою людиною за останні 20 літ, зріст якої перевищив 251 сантиметр. Він також побив рекорд з найбільшої у світі руки.

Надвеликі розміри чоловіка є наслідком захворювання – гіпофізарного гігантизму. Ця недуга змушує кістки та частини тіла людини рости набагато швидше норми. До 10 років Кесен не відрізнявся від однолітків, а далі почав бурхливо рости.

Раніше чоловік розповідав представникам Книги рекордів Гіннесса про те, як це – бути таким високим. Серед переваг він назвав можливість допомагати матері замінювати лампочки чи розвішувати штори. Недоліком чоловік вважає неможливість підібрати одяг чи взуття свого розміру і поміститися в автомобіль звичайного розміру.

30-літня Амге отримала титул найнижчої жінки світу у 2011 році. Її мініатюрний зріст є наслідком форми карликовості під назвою «ахондроплазія». У 2014-му вона стала найнижчою актрисою у світі, зігравши роль Ма Петіт в «Американській історії жахів».

Ірина БУРА, life.pravda.com.ua.

Читайте також: «В Австрії 17 підлітків підозрюють у неодноразовому ґвалтуванні 12-річної дівчини».

Реклама Google
 

Telegram Channel