Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Кардинала Любомира Гузара можуть проголосити святим

«Серед нас дуже багато хороших людей. Але мало бути хорошим – треба робити добро».

Фото із сайту ugcc.ua.

Кардинала Любомира Гузара можуть проголосити святим

«Сила його слова і духу слугує людям підтримкою та орієнтиром у щоденному житті, особливо під час цієї страшної війни»

Глава Української греко-католицької церкви блаженніший Святослав урочисто проголосив початок беатифікаційного процесу кардинала Любомира Гузара (1933–2017). Це сталося 26 лютого під час подячного молебню у Патріаршому соборі з нагоди завершення року блаженнішого Любомира, в 91-річчя від дня його народження.

У декреті проголошення вказано, що впродовж шести років від переставлення до вічності світлої пам’яті блаженнішого Любомира Гузара, сила його слова і духу слугує людям підтримкою та орієнтиром у щоденному житті, особливо під час цієї страшної війни.

«Відтоді Божий люд розпочав виявляти особливу духовну шану стосовно особи Любомира Гузара, не так молячись за його упокій, як просячи в нього заступництва, засвідчуючи славу його святості через численні записи в книгах пам’яті, встановлених біля його гробу. Ці записи вказують на отримані знаки, ласки та оздоровлення», – зазначив блаженніший Святослав у декреті.

Розслідування щодо беатифікації та канонізації блаженнішого Любомира розпочато, зважаючи на звернення поодиноких людей та спільнот вірних. Заявником цієї справи з уряду (exofficio) є Київська архиєпархія Української греко-католицької церкви.

Важливі слова від Любомира ГУЗАРА:

  • Релігія – це не знання про Бога. Релігія – це зустріч із Богом. Така зустріч може бути тільки особистою.
  • Влада боїться свободи в серцях набагато більше, ніж голодного бунту. Тому як голодного можна купити, а вільного – тільки вбити.
  • Ми повинні вчити наших людей не підтримувати корупцію. Я сміюся, коли чую про великі державні програми, про законодавчу боротьбу з корупцією. Все це сміх! Що таке корупція? Це гріх. А жоден гріх закон не поборе. Це треба виховувати.
  • Серед нас дуже багато хороших людей. Але мало бути хорошим – треба робити добро. Якщо хочете жити в нормальній державі, передати її дітям і онукам – давайте робити добро.
  • Ісус Христос каже, що треба любити усіх, навіть ворогів. Що це значить? Молюся не за те, аби ворогові краще йшло, а за те, аби він також сповняв Божу волю. Це є ціль нашої молитви за ворогів: щоби вони не грішили.
  • Те, що ми переживаємо, – оця агресія, військовий напад, то є дуже несправедливо. Ми молимося, аби вони побачили правду.
  • Нам не можна і не треба втрачати надії на кращі часи. Замість того, аби зневіритися, – беріться до роботи.

Читайте також: «У Луцьку попрощалися з народною художницею Тетяною Галькун».

Реклама Google
 

Telegram Channel