Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Україна втратила на війні 31 000 Героїв, росія – 180 000 загарбників

«Героям нашим – слава!»

Фото із сайту bbc.com.

Україна втратила на війні 31 000 Героїв, росія – 180 000 загарбників

Такі дані озвучив на пресконференції 25 лютого Президент Володимир Зеленський

Я не знаю, чи я маю право. Це серйозний момент дуже. Нещодавно були голоси в радикальній частині американського політикуму, які не на нашій стороні. Вони сказали, нібито Україна втратила 300 тисяч загиблими. Далі була інформація від росії, що Україна втратила понад 100 тисяч убитими. Це все брехня. 31 тисяча українських військових загинули на цій війні. Не 300 тисяч, не 150 тисяч, що там бреше путін зі своїм брехливим колом. Але тим не менш, кожен – це велика втрата для нас!» – сказав Президент.

На пресконференції глава держави заявив, що березень-квітень будуть складними для України.

Також Зеленський назвав втрати рф. За його даними, було ліквідовано 180 тисяч російських окупантів (хоча Генштаб ЗСУ наводить цифру у 410 тисяч убитих московитів, західні спецслужби озвучили цифру втрат росіян у понад 300 тисяч загиблих. – Ред.). Усього втрат у сумі з пораненими у росіян – до 500 тисяч.

«Не скажу, скільки у нас поранених. Не хочу, щоб рф дізналася, скільки наших військових уже не на полі бою. Є безвісти зниклі. Не буду гратися з цими цифрами. Бо останній обмін показав, що двоє хлопців були у списку безвісти зниклих, а повернулися з полону живими. І десятки тисяч загиблих цивільних на окупованих територіях. Ми не знаємо точно, скільки саме вони вбили наших цивільних», – підсумував Володимир Зеленський.
На пресконференції глава держави заявив, що березень-квітень будуть складними для України, а також повідомив, що росія готує новий наступ на кінець травня або на початок літа.


До речі

Окупант, який розкрив втрати росії, звів рахунки з життям.

Пропагандист Андрій Морозов із позивним Мурз застрелився після того, як його зацькували за оприлюднення даних про кількість загиблих росіян в Авдіївці.

Морозов був автором телеграм-каналу, у якому 18 лютого написав, що росія втратила у боях за Авдіївку 16 тисяч військових убитими (більше, ніж СРСР за 10 років в Афганістані) і 300 одиниць бронетехніки. Він також визнав, що втрати Сил оборони України у рази менші. Через це пропагандист зазнав нищівної критики в росії. Після цього він покінчив із життям.


Пряма мова

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народна депутатка України із фракції «Європейська Солідарність», прокоментувала заяву Володимира Зеленського, що наші «контрнаступальні дії минулого року були на столі кремля ще до того, як вони почалися»:

«Президент сказав, що в росіян був план нашого контрнаступу. Як він до них потрапив? Хотілося б знати, бо це держзрада. Й контрнаступ із кожного чайника анонсували не військові й не опозиція, а Арестовичі, Міші й інші чуваки з ОП».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Волинським прикордонникам у зону бойових дій відправлять 50 автівок.

Реклама Google

Telegram Channel