Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Уся наша оборона – це те, що встигла викопати піхота своїми лопатами...»

Що кажуть про останні події лідери думок України.

Фотоколаж із сайту radiosvoboda.org.

«Уся наша оборона – це те, що встигла викопати піхота своїми лопатами...»

Найяскравіші думки і цитати за тиждень

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат, про обстріл  росіянами Одеси, внаслідок якого загинуло 12 людей, з яких 5 – діти:

 

 «російська попсова «шушера», не шкодуючи, розмазували «рожеві слини» про свою любов до Одеси, її ресторанів, колориту, копіюючи самобутній одеський «говор», хизуючись одеськими знайомими і приятелями. Хоч би одна з цих потвор видушила хоч слово з себе, що їхній фюрер вже 2 роки розстрілює Одесу, вбиваючи малих дітей, вагітних жінок, руйнуючи «воєнні об'єкти» – багатоповерхівки, школи і садочки. Безпринципні, огидні потвори мовчки спостерігають за знищенням прекрасного міста.

Немає серед росіян хороших. Всі вони винні в цій війні. Наша відповідь має бути одна – помста. Й забути російську мову як мову ворога, вичавити і викреслити з нашого життя».

 

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, про ситуацію із блокуванням польсько-українського кордону:

 

 «Потрібно знайти нарешті рішення і щодо ситуації, зокрема, на польському кордоні, яка вже давно вийшла за межі і економіки, і моралі. Просто неможливо пояснити, як складнощі країни, що стікає кров’ю, можна використовувати у внутрішній політичній боротьбі».

 

Юрій БУТУСОВ, журналіст, про причину великих втрат ЗСУ:

 

 «Уся наша оборона – це те, що встигла викопати піхота своїми лопатами, і якісь деревця, які піхота сама собі зробила для перекриття в сусідній посадці. Тому втрати у нас шалені від гранат із дронів та гранатометів, від мінометів. Тому так швидко ворог нас вибиває вогнем, вбиває, бере у полон тих, хто вижив.
У той час як росія з жовтня 2022 року вздовж усієї лінії фронту будує якісні оборонні споруди, Україна, захищаючись від ворога, який набагато переважає в кількості людей та озброєння, не будує лінії оборони взагалі. Це один з реальних злочинів «Слуг народу», дуже багато наших людей щодня гинуть через бездіяльність влади, яка любить піаритись на війні, і не здатна виконувати ні вимоги війни, ні навіть власні накази (1 грудня 2023 року Зеленський наказав почати будівництво оборонних споруд на фронті. – Ред.)».

 

Еммануель МАКРОН, президент Франції, не виключив відправку в Україну західних військ:

 

 «Сьогодні немає консенсусу щодо відправки сухопутних військ, але відкидати нічого не можна. Ми зробимо все можливе, щоб росія не змогла виграти цю війну. Ми переконані, що поразка росії потрібна для безпеки та стабільності в Європі».

 

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, про «Майдан-3», який нібито росія намагається запустити в Україні:

 

 «Ці лякалки «Майданом-3» – абсурдні. Немає зараз в Україні майданних закликів. Жодних майданів зараз не хоче ні суспільство, ні опозиція, ні громадські лідери. Ніхто з відповідальних політиків та громадян не ставить під сумнів повноваження Президента і Верховної Ради. Натомість, самі такі заяви поселяють 
у суспільстві страх, зневіру і невпевненість».

 

Віктор АНДРУСІВ, публіцист, про дрони для ЗСУ:

 

 «Судячи з того, яких обертів набирає домашнє і підсобне виробництво дронів, план на мільйон буде перевиконано… Але постає новий виклик – ресурси все це викупити. Багато знайомих вже жаліються, що навиробляли дронів, а ніхто не має коштів купити. На жаль, волонтерами тут буде важко закрити питання. З іншого боку, дрони можуть стати нашим єдиним порятунком, з огляду на ситуацію з підтримкою нас збоку партнерів».

 

ПТАШКА, звільнена з полону українська парамедикиня, яка знову воює, попросила українців максимально допомагати безпілотниками:

 

 «Потрібні дрони. Те, без чого втримати цю ділянку ми не зможемо. Прошу для хлопців, дівчат, для цивільних і військових, для дітей і матерів. Ми вистоїмо, тільки допоможіть! Ми все зробимо. Не пишіть: «Дякую, тримайся, хай Бог береже». Збережіть ви. Потрібні дрони. FPV. Спостереження. Хай наступний пост буде веселіший. Хай наступний пост просто буде. Із межі світів».

 

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, політолог¸ про майбутнє росії:

 

 «Я абсолютно переконаний: поки в москві до влади не прийде будь-хто, хто просто утвердить, що росія більше не  існуватиме  в наявних рамках, – доти кожен наступний російський лідер буде імперцем і автократом. Просто тому, що по-іншому отакою росією як вона є керувати неможливо».

Читайте також: Снаряди нам потрібні просто зараз: Порошенко про ініціативу президента Чехії щодо боєприпасів для ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel