Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Скандал в українському футболі: «Де у правилах написано?» (Відео)

Гравцям «Шахтаря», зокрема Дмитру Криськіву, байдуже, що їхній партнер корчиться від болю.

Фото із сайту upl.ua.

Скандал в українському футболі: «Де у правилах написано?» (Відео)

Футболіст «Шахтаря» Дмитро Криськів прокоментував скандальний гол у ворота «Кривбасу». Хоча уболівальники майже одностайні: команду Ріната Ахметова знову «за вуха» тягнуть до чемпіонства

Футболісти донецького «Шахтаря» потрапили у неприємний інцидент під час матчу 19-го туру розіграшу Прем’єр-ліги з криворізьким «Кривбасом», який виграли 5:2.

На 22-й хвилині при рахунку 1:1 «гірники» швидко розіграли штрафний та забили, коли їхній гравець Олександр Зубков лежав на газоні, до якого підійшли гравці «Кривбасу», щоби допомогти.

Автор гола – хавбек Дмитро Криськів – в інтерв’ю УПЛ ТБ зазначив, що ані він, ані його партнери не порушили правил. При цьому вболівальники та деякі експерти жорстко розкритикували «Шахтар» за цей момент, звинувативши гравців-донеччан у неповазі до суперника, який готувався побудувати стінку.

Дмитро Криськів радів голам у ворота криворізьців, ніби забивав європейським грандам. Фото із сайту shakhtar.com.
Дмитро Криськів радів голу у ворота криворізьців, ніби забивав європейським грандам. Фото із сайту shakhtar.com.

 «А де в правилах написано, що не можна швидко розігрувати штрафний удар? Якщо мені суддя скаже розіграти по свистку, я це й зроблю. Якщо хочу швидко розіграти – можу це зробити. Гравці «Кривбасу» піднімали Зубкова? А що, він сам не може піднятися на ноги? Чому вони допомагали? Це - гарний вчинок, але вони мають сконцентруватися на грі. Я дивився на м’яч. Ми швидко його розіграли і забили гол», – сказав Криськів.

Натомість у гравців «Кривбасу» – інша точка зору.

«Другий гол у наші ворота дещо зламав гру. Їхній гравець лежав на полі, ми підійшли до нього, але суперник швидко розіграв мʼяч. Дивно, що цей гол зарахували, чесно кажучи», – заявив хорватський легіонер клубу Хрвоє Іліч.

А що , він сам не може піднятися на ноги? Чому вони помагали? Це гарний вчинок, але вони мають сконцентруватися на грі.

Поділяє думку криворізьців і відомий коментатор Ігор Циганик: «Спочатку, з точки зору людської... Йде боротьба, падає футболіст на газон і лежить, гравець твоєї команди. Тобто, він таким чином відволікає увагу. Але ж є повага, може там у нього щось сталося, плече. Ніхто навіть не подумав прийти і подивитися, чи все добре... Підійшли футболісти підіймати суперника і запитати, чи все добре. За цей час йде передача, усі зупинилися, дивляться на арбітра, і ... забиваюь гол. І рефері у цей момент, якщо ви побачили, готовий був свиснути про зупинку гри, але побачив, що атака перспективна в «Шахтаря», і передумав, а потім показав на центр. А як же свій футболіст? Чи вам ті 40 мільйонів уже просто всі очі «забивають»? Якась повага має бути, хоча б до свого партнера. Повага до суперника, який прийшов допомогти твоєму партнеру. А ось зараз питання до Криськіва. Твоєму партнеру підійшли подати руку і підняти його, не своєму футболісту. Я розумію, що хочеться забити, іншого варіанту немає, рахунок 1:1, і ми розуміємо, що можуть і не виграти в «Кривбасу», бо справді дуже сильна гра, і цікаве протистояння могло би бути...

Тепер відкладаємо цей момент і говоримо про поведінку судді. Приблизно з такої ж самої точки. Чому? Бо має бути збережена об’єктивність процесу. Йде порушення правил, футболіст лежить. Ви знаєте, що є рекомендації в арбітрів: якщо гравець лежить на газоні після свистка, який сигналізував про штрафний, то далі ти маєш піти і пересвідчитися, чи в футболіста усе гаразд, і лише тоді поновити гру», – наголосив Ігор Циганик. 

Читайте також: Шевченко про волинянина Тимощука: «Ті, хто підтримує росію, – для мене вороги».

Реклама Google

Telegram Channel