Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Таких Лукаша і Мавки, як у Горохові,  нема ніде на Волині

Знайомтесь: група «Усмішка» і її вихователька Лариса Рудь.

Фото Інни ГАЙДИ.

Таких Лукаша і Мавки, як у Горохові, нема ніде на Волині

Цими днями малеча із Горохівського дитсадка «Казка» вшанувала життєвий і творчий шлях Лесі Українки

Ролі Мавки й Лукаша чуттєво виконали, можливо,  й майбутні артисти Злата Калашнюк і Роман Псюк.
Ролі Мавки й Лукаша чуттєво виконали, можливо, й майбутні артисти Злата Калашнюк і Роман Псюк.

 До слова, в затишних світлицях закладу портрети геніїв освітяни розмістили на чільних місцях серед вишиванок, тож дітвора знає їх не лише із розповідей вихователів, а й в обличчя.

На змістовне дійство, присвячене Лесі Українці з нагоди 153-ї
річниці від дня її народження, всіх діток і працівників дитсадка запросила група «Усмішка» і її вихователька Лариса Рудь.

Пані Лариса, багата професійним досвідом і спогадами про сотні своїх вихованців, щоразу не перестає захоп-
люватися, наскільки легко вони запам’ятовують Кобзареві і Лесині строфи, як чуттєво декламують вірші відомих поетів. Ще й перевтілюються в артистів, інсценізуючи улюблені поеми й казки.

На дитячому святі «Усмішка» приємно вразила талантами і малих, і дорослих глядачів. Авторський сценарій Лариси Рудь був схожим на барвінковий віночок. Пелюстками в ньому були поезія, пісеньки, таночки, які виконували всі 13 дівчаток і 11 хлопчиків чарівної «Усмішки».

Ми готувалися до заходу з любов’ю, з повагою до улюблених митців, творчість яких відчувається актуальною й потрібною навіть у час воєнного лихоліття.

Граціозні па малеча демонструвала під слова і музику Лесиної «Колискової». Дітки усміхалися, уявляючи й виспівуючи «Вишеньки-черешеньки» поетеси та з усіх сил плескали в долоньки постановці уривку славнозвісної драми-феєрії «Лісова пісня». Ролі Мавки й Лукаша в ній чуттєво виконали, можливо, й майбутні артисти – Злата Калашнюк і Роман Псюк.

– Я й не сумнівалася, що цей захід вдасться по-своєму величним і, водночас, зворушливим до сліз. Ми готувалися до нього з любов’ю, з повагою до улюблених митців, творчість яких відчувається актуальною й потрібною навіть у час воєнного лихоліття, – щиро поділилася враженнями завідувачка ЗДО «Казка» Інна Гайда. «Усмішці» і Ларисі Рудь подякувала за творче завзяття методист закладу Алла Медведчук. 

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: Волинський «Фаберже» презентував новий шедевр.

Реклама Google

Telegram Channel