Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Млинці на молоці від Євгена Клопотенка

І перший буде ідеальним!

Фото із сайту klopotenko.com.

Млинці на молоці від Євгена Клопотенка

Чим жирнішим буде молоко, тим насиченіший смак страви  отримаєте, наголошує відомий український шеф-кухар і ресторатор

Інгредієнти: 2 яйця, 2 ст. л. цукру, 1/3 ч. л. солі, 2 ст. л. соняшникової олії (+2 ст. л. для смаження млинців), 340 мл молока, 130 г борошна, 50 г вершкового масла (для змащування млинців).

Покроковий рецепт:

1. У миску, в якій будете замішувати тісто, вбийте 2 яйця, додайте 2 ст. л цукру, 1/3 ч. л. солі та влийте 2 ст. л соняшникової олії, перемішуйте віничком до об’єднання  компонентів.

2. Влийте 340 мл молока та знову перемішайте. Цукор і сіль мають повністю розчинитися.

3. Порціями додавайте 130 г борошна та продовжуйте добре вимішувати. У вас має вийти рідке тісто. Залиште його відпочивати на 10 хвилин.

4. Змастіть розігріту пательню соняшниковою олією за допомогою кулінарного пензлика.

5. Ополоником виливайте тісто на середину сковорідки  та розподіляйте його по всьому дну, нахиляючи пательню з боку в бік.

6. Коли краї млинця стануть коричневими, перевертайте його на інший бік. Так само смажте всі млинці та складайте їх один на один. За бажанням кожен змащуйте вершковим маслом.

Готувати смачно – це просто! 

Євген КЛОПОТЕНКО, відомий український шеф-кухар і ресторатор.

Читайте також: Вареники, які з горохівчанами варили журналісти «Волині», бійці смакують на передовій.

Реклама Google

Telegram Channel