Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порада супербагатія: як правильно починати і закінчувати день

Волинь-нова

Порада супербагатія: як правильно починати і закінчувати день

Усміхаєтесь і вже хочете перегорнути сторінку, бо, мовляв, вас це не цікавить, адже мільйони чесним людям у нашій країні можуть тільки наснитися? Воно так, але… Багаті теж плачуть. Тобто у них можна чогось повчитися. Наприклад, що для них важливо в житті і як вони планують свій час

Я завжди готовий до пригод і люблю обґрунтований ризик. Але ранок і вечір у мене зазвичай проходять за налагодженою схемою. Правильні початок і закінчення дня дають змогу краще фокусуватися і домагатися своїх цілей.

Незалежно від того, де я перебуваю, прокидаюся, як правило, близько 5-ї години ранку. Люблю спати з відсуненими фіранками, щоб мене будили сонячні промені. Вважаю, що природне світло — ​це прекрасний мотиватор. Важко не зарядитися ентузіазмом, коли крізь вікна пробивається сонце.

Наша довідка 
67-річний Річард БРЕНСОН — ​британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, яка включає в себе близько 400 компаній різного профілю, зокрема найвідоміших в останні роки — ​Virgin Galaktic, що планує організовувати туристичні польоти в космос, і Virgin Oceanic — ​виробника апаратів, здатних опускатися на будь-які глибини. Один із найбагатших жителів Великобританії, статки якого оцінюють у понад 5 мільярдів доларів (має навіть власні острови). У 2007 році його внесли до британського рейтингу «100 геніїв сучасності». Прихильник України та її територіальної цілісності закликав бізнесменів з усього світу боротися проти Путіна і зробити все, щоб не бути енергозалежними від Росії. Відвідавши Україну у вересні 2014-го, вдягнув вишиванку і заявив, «що не бачить жодної нації у світі, яка б настільки була згуртованою при нападі ворога».

Якщо поруч є тенісний корт, граю кілька сетів. Якщо немає, йду на прогулянку, пробіжку або сідаю на велосипед. Якщо поруч є океан і є вітер, я займаюся кайтсерфінгом.
Далі — ​час для сніданку. Найчастіше мій сніданок складається з чогось багатого клітковиною (мюслі та фрукти, наприклад), щоб зарядитися енергією для майбутніх пригод. Потім я п’ю чай зі своєю дружиною Джоан. Після цього ми спілкуємося з дітьми та їхніми сім’ями — ​по телефону або через відео­дзвінок, якщо вони не поруч.

Спорт і сім’я задають правильний настрій перед зануренням у справи.

Спільна вечеря — ​це прекрасний момент для спілкування та сміху. Не злічити ідей, які виникли під час таких посиденьок, а зараз рухають бренд Virgin вперед.

Що стосується завершення дня, то я люблю посиденьки за столом.

Спільна вечеря — ​це прекрасний момент для спілкування та сміху. Не перерахувати ідей, які виникли під час таких сімейних бесід і які зараз рухають бренд Virgin вперед. Під час подорожей я запрошую на вечерю місцевих лідерів та активістів, щоб більше дізнатися про соціальний і культурний ландшафт країн, у яких працює Virgin. Для мене як для бізнес-лідера дуже важливо тримати руку на пульсі і добре розбиратися в тому, про що доводиться говорити.

Після вечері люблю піти в тихе місце з чашкою чаю, щоб швидко перевірити пошту й соцмережі. Але обов’язково від’єднуюся від цифрового світу перед сном, щоб встигнути розслабитися.
Якщо у мене ще є якийсь час, я можу трохи почитати або дивлюся документальний фільм. Це допомагає розслабитися і налаштуватися на хороший сон. До 11-ї години вечора намагаюся лягти спати. Зазвичай мені потрібно 5–6 годин сну, щоб узяти максимум від наступного дня.

Річард БРЕНСОН,
мільярдер, у своїй колонці на сайті Virgin.com (переклад  українською www.nv.ua)

Telegram Channel