Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Мільйон квітів задля однієї усмішки незрячої дружини

164199_550562698299697_29017159_n.jpg

A Man Spent More Than 20 Years Creating A Garden Of Flowers For His Blind Wife To Smell This is Toshiyuki Kurogi and Yasuko Kuroki. They are dairy farmers from Miyazaki Prefecture in Japan and have been married for 60 years Taken from Facebook page of Shintomicho office Government Organisation without permission

Волинь-нова

Мільйон квітів задля однієї усмішки незрячої дружини

Містер і місіс Курокі (на фото) взяли шлюб у 1956 році і прожили повне випробувань, але все ж щасливе життя

Щодня японське подружжя, яке виховало двох дітей, вставало ні світ ні зоря, адже справ на їхній молочній фермі було безліч. Їм ніколи не вистачало часу на відпочинок, але вони мріяли про те, що коли вийдуть на пенсію і будуть пожинати плоди своєї нелегкої праці, то вирушать у подорож рідною країною.

На жаль, цим мріям не судилося здійснитися. У віці 52 літ місіс Курокі захворіла на цукровий діабет і різко почала втрачати зір, аж поки остаточно не осліпла. Вона була зовсім розбита і все частіше шукала усамітнення від решти світу. Містер Курокі не міг дивитися на страждання коханої дружини і став міркувати, як би її підбадьорити.

На висадження квітів шиби-закури чоловік витратив цілих два роки.

У саду біля їхнього будинку росла одна-єдина рожева квітка шиба-закура, що в перекладі означає «трав’яна сакура». Вона й підказала містерові Курокі, як порадувати дружину. Йому раптом спало на думку, що красу цієї рослини можна не тільки споглядати, але й відчувати, вдихаючи її аромат.

І взявся за діло! На висадження квітів чоловік витратив цілих два роки. Але тепер його місіс Курокі прогулюється мальовничим садом, освітлюючи все навколо своєю радісною усмішкою.

Більше того, щороку в період із березня по квітень — ​у час цвітіння шиби-закури — ​їхню оселю відвідують до 7 тисяч людей, які хочуть зануритися в пахуче море цих рожевих квітів і, що найважливіше, доторкнутися до дивовижної історії кохання.

Лія ЛІС.

Telegram Channel