Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Поки Папа Римський вносить правки в  «Отче наш», починається нова битва за Єрусалим

Волинь-нова

Поки Папа Римський вносить правки в «Отче наш», починається нова битва за Єрусалим

Найрезонансніші події в житті України та світу очима наших журналістів

СПОКУШАЄ Ж НЕ БОГ, А ДИЯВОЛ

На думку Папи Римського Франциска, читаючи переклад молитви «Отче наш» різними мовами, можна подумати, що «Бог вибирає, чи ввести нас у спокусу, чи ні» (в українській версії «Отче наш» цей рядок звучить так: «І не введи нас у спокусу…»). «Це недобрий переклад, тому що натякає на те, що Бог нібито провокує нас на спокусу, а спокушає ж диявол», — ​вважає понтифік. Папа розповів, що у Франції уже змінили текст молитви. Тепер цей рядок звучить так: «І не дозволь нам піддатися спокусі». Папа вважає, що в такому перекладі провина у спокусі лежить виключно на людині.

 

 ПЕРЕМОЖЦЮ «ЄВРОБАЧЕННЯ 2017» ПЕРЕСАДИЛИ СЕРЦЕ

Донорський орган 27-річному португальському співаку Сальвадору Собралу приживляли 4 години. Лікарі кажуть, що операція пройшла добре. Тепер на артиста, який цього року виграв «Євробачення» у Києві, чекає тривалий курс реабілітації. Медики обіцяють, що співак повернеться до «повноцінного життя». Але чи виступатиме на «Євробаченні 2018» у Ліссабоні, поки що не прог­нозують.

 

 ПАНІ ДОБРОДІЙ УБИЛА ДОЧКУ КУХОННОЮ СОКИРОЮ

За підозрою у моторошному злочині затримано матір 12-річної Катерини (на фото) із Кропивницького. Дівчинку всім містом шукали 4 дні. Причому про її зникнення правоохоронців повідомила її ж матір, Олена Добродій. Жінка сказала, що дитина пішла в школу і не повернулась. Не з’явилася Катя і до репетитора англійської мови. Також її не бачили водії громадського транспорту, яким вона зазвичай користувалася.

Тіло дитини знайшли у лісосмузі за 5 кілометрів від дому. А вже через кілька годин наручники клацнули на руках її матері, яка усі ці дні вдавала, що активно шукає доньку. Поліція стверджує, що глибока рана на голові у дівчинки — ​справа рук саме її матері.

Перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що в той фатальний день Катя просилася залишитися вдома і не йти в школу, «а мати наполягала, щоб та все ж таки пішла». «У підсумку в пориві раптової люті мати вбила дитину, а потім вивезла і залишила на пустирі», — ​сказав Аброськін. Камера відеоспостереження на одній з автозаправних станцій зафіксувала, як машина, на якій вона везла тіло, заїжджала в ліс. Чоловіка у той час вдома не було — ​він повів молодшу дочку у дитячий садок, а потім пішов на роботу.

Лікарі Кропивницького обласного онкодиспансера, де 35-річна Олена Добродій раніше працювала анестезіологом, розповіли, що жінка мала психічні розлади. Через дивну поведінку її спочатку перевели на роботу, не пов’язану зі спілкуванням з людьми, а через кілька місяців вона звільнилася. Точного діагнозу жінці так і не встановили, однак, ймовірно, саме хвороба й стала причиною вбивства.

 

 ОТО ЕРДОГАН РОЗІЙШОВСЯ!

У Туреччині на саміті Організації ісламського співробітництва (ОІС) 57 країн визнали Єрусалим столицею Палестини. Вони це зробили у відповідь на рішення президента США Дональда Трампа оголосити Єрусалим столицею Ізраїлю. На зібранні у Стамбулі особливо гострим на язик був господар — ​турецький президент Реджеп Таїп Ердоган. Незважаючи на те, що Туреччина та США є членами НАТО, Ердоган був безкомпромісним щодо політики «союзного» Вашингтона. Під час свого виступу на саміті він назвав «безглуздим і нікчемним» рішення США визнати Єрусалим головним містом Ізраїлю. Крім того, турецький лідер назвав цю країну «терористичною державою» і «окупантом». «Військові-терористи хапають дітей і відправляють у в’язницю. Закликаю визнати Єрусалим столицею окупованої держави Палестини», — ​заявив Ердоган.

Зазначимо, що Єрусалим, а саме його східна частина, має сакральне значення як для християн та іудеїв, так і для мусульман. Ця територія раніше перебувала під контролем Йорданії. Однак після війни 1967 року перейшла під контроль Ізраїлю, який вважає місто своєю столицею. Палестинці проголошують Східний Єрусалим центром своєї майбутньої держави, але законний статус міста мають ще визначити під час мирних перемовин.

 

 НА ЗНАК ПРОТЕСТУ АРТИСТ ПРИЙШОВ ДО СУДУ… ГОЛИЙ

Шоумен та громадський діяч Антін Мухарський продовжує привертати увагу до проблеми розширення повноважень виконавчої служби, демонструючи голе тіло. Спочатку на знак протесту проти прийняття парламентом закону щодо примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів він роздягнувся на Майдані Незалежності у Києві, а потім голяка прийшов до Оболонського райсуду і повісив труси на його двері. Діяч прикрився лише папірцем формату А4, на якому було написано гасло : ​«Петренко (міністр юстиції. — ​Ред.) — ​гей! Почуй людей!»

Мухарський на камеру заявив, що позов до колишньої дружини, ведучої Сніжани Єгорової щодо перегляду суми аліментів та дозволу на зустріч із дітьми суд розглядає вже три з половиною роки. Він вважає, що у нього незаконно вилучили три автівки та інше майно. Тих, хто постраждав від виконавців так само, Антін закликав підтримати голий протест: «Не бійтесь роздягнутись і сказати: я гола людина в країні, де закону немає».

 

 НА ПОЛІССІ ЖИТТЯ БЕЗ ПОМПИ НЕ УЯВЛЯЮТЬ НАВІТЬ ДІТИ

На Рівненщині малеча малює не затишний дім у сонячному промінні з квітами та зеленими деревами, а тата й маму… з помпою. Такі дитячі малюнки виклали в мережу у спільноті «Клондайк». На них зображено процес видобутку сонячного каміння. У «бурштинових» районах участь у копанні янтарю беруть не лише дорослі, а й діти, часто нехтуючи навчанням у школі. Росте покоління, яке у незаконному видобутку та нищенні природи не бачить нічого поганого та протиправного. Це для них — ​звичний спосіб життя…

 

 ПІСЛЯ КІЛЬКОХ ВИКИДНІВ НАРОДИЛА ОДРАЗУ ШЕСТЕРО ДІТЕЙ

У 35-річної американки Кортні Вальдроп з’явилося на світ троє дівчаток і троє хлопчиків. Вони із чоловіком Еріком уже мали трьох синів, тож тепер виховуватимуть дев’ятьох дітей.

Раніше спроби пари завести четверту дитину закінчувались викиднями. Лікування обернулося багатоплідною вагітністю. Коли з’ясувалось, що дітей буде шестеро, медики запропонували варіант вибіркового аборту, процедуру, яка зменшує кількість плодів і збільшує шанси виживання для інших. Але батьки відмовилися. Матері вдалося виносити малят до 29 тижнів вагітності, і їй зробили кесарів розтин. Хоч це і раніше терміну, лікарі прогнозують, що у дітей є хороші шанси на виживання і відсутність серйозних патологій.

Telegram Channel