Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Посівний  календар  2018

Волинь-нова

Посівний календар 2018

Найкращі дні для садіння рослин за місячним календарем збігаються з фазами Місяця, що зростає, та молодиком. У цей час відбувається активний рух рідини в стеблах рослин, що призводить до посиленого росту. При спадному Місяці ситуація протилежна — корені отримують додатковий енергетичний заряд, що сприятливо позначається на бульбових рослинах. А от пересаджувати у цей період нічого не варто.

Друга та четверта фази сприятливі для обрізання дерев, кущів, видалення бур’янів, обприскування насаджень. У період спаду Місяця радять проводити збирання врожаю, оскільки він прекрасно зберігається.
На Повню варто проріджувати сходи, прополювати грядки, знищувати шкідників, підгортати і мульчувати ґрунт. Цей час вважають сприятливим для збору насіння і домашніх заготовок.

 

 

Молодик триває три дні. У цей час не рекомендують сіяти і садити рослини. Краще не прополювати грядки, щоб уникнути випадкового пошкодження кореневої системи. Перед молодиком і відразу після нього можна позбавлятися від шкідників і бур’янів, видаляти засохлі гілки, непотрібні зарості, прищипувати овочеві культури.

Telegram Channel