Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Зіркова акторка про Путіна:«Не рухай гі…но — ​не буде смердіти» (Відео)

Українські гени взяли своє: із чоловіком Ренном Хоуком актриса перебралась у село і завела кіз.

Волинь-нова

Зіркова акторка про Путіна:«Не рухай гі…но — ​не буде смердіти» (Відео)

Відома американська актриса українського походження Віра Фарміґа активно цікавиться справами у нашій державі та ледь не в кожному інтерв’ю наголошує, що походить з української родини

Ще у травні 2014 року, коли світ не міг зрозуміти, що робиться на українському Сході, а Путін з усіх сил кричав про своїх загарбників, що «их там нет», Віра в одному зі своїх телевізійних інтерв’ю була категоричною: «Я не вірю в ті історії, що усе це — ​задля миру, задля суспільства. Там озброєні солдати, які фактично відбирають землю. І це не нормально». А коли її запитали про Путіна, то вона обізвала його гі...ном, згадавши українську приказку: «Не рухай гі…на — ​не буде смердіти».

Кількома місяцями перед тим акторка записала спеціальне звернення до українців, щоб підтримати Майдан: «Як американка, котра пишається своїм українським походженням, я хочу висловити солідарність з українським народом. Ці мужні громадяни — ​діти, онуки, студенти, духовенство — ​продовжують стояти на лютому морозі з мрією жити у вільній країні».

У 2010 році Віру Фарміґу номінували на «Оскар» за роль у фільмі «Вище неба» із Джорджем Клуні («Найкраща жіноча роль другого плану»).  

45-річна Віра Фарміґа — ​одна з найвродливіших та найуспішніших голлівудських актрис. Вона знімалась із зірками першої величини, ​такими, як Джордж Клуні та Леонардо ді Капріо. У 2010 році Віру номінували на «Оскар» за роль у фільмі «Вище неба» («Найкраща жіноча роль другого плану»). Тож можемо пишатися, що маємо серед голлівудських зірок таку щиру українку та «лобістку» наших інтересів. І це при тому, що народилася Віра не в Україні, а у США! Але завдяки родині (її дідусь та бабуся під час війни зустрілися в таборі для переміщених осіб у Німеччині) завжди почувалась українкою, на чому не забуває при нагоді наголошувати.

Більше того, до семи років Віра навіть не говорила англійською мовою, адже невелика українська громада окремішньо жила на острові, де створила для себе маленьку Україну. У Віри ще є шестеро сестер та братів з українськими іменами (вона друга дитина ІТ-фахівця Михайла Фарміґи і вчительки Любові Фарміґи). І всі вони так чи інакше були залучені до українського життя. Коли сім’я переїхала з острова і Віра пішла до англомовного навчального закладу, то на вихідні все одно ходила в українську школу, танцювала в українському ансамблі, була членом патріотичного «Пласту». Вже у статусі зірки в одній із телепередач навіть вдарила гопака.

Своєю найкращою подругою Віра Фарміґа називає рідну молодшу на 22 роки сестру Таїсію. Вмовила її знятися в одному фільмі, після чого дівчину помітили інші режисери і стали запрошувати на ролі. Кажуть, що Таїсія має всі шанси повторити успіх старшої сестри. Тож в одній українській родині може бути одразу дві американські зірки кіно!

До речі, Віра проживає з чоловіком — ​музичним продюсером Ренном Хоуком — ​на фермі в Хадсон-Веллі (штат Нью-Йорк). У вільний від роботи час любить читати, грати на фортепіано і доглядати за своїми ангорськими і нубійський кізочками. Каже, що з дитинства мріяла про таких, а тепер ось з’явилася можливість завести цілий міні-зоопарк на радість собі, синові Фіну Макдоннеллу й доньці Гітт-Любові.

Василь РОГУЦЬКИЙ

Telegram Channel