Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
І як ми вас обхитрили  із Рональдом Рейганом?

Волинь-нова

І як ми вас обхитрили із Рональдом Рейганом?

Лише один читач (!) зумів дати правильну відповідь на запитання нашого 11–го туру, тому редакція зараховує собі розгромну перемогу. Але ми не сильно раділи, бо знали, що нам це не допоможе у загальному підсумку, адже у 10–му турі (запитання про зубну щітку) з невеличкою перевагою ми все ж таки віддали вам бал. Хоча там так було близько до нічиєї, але… Отож остаточний рахунок в інтелектуальному протистоянні «Читачі» — «Газетярі» — 6:5 — на користь наших відданих друзів. Вітаємо! Дякуємо за активну участь у нашому конкурсі. І запрошуємо до нових вікторин тепер лише на сторінках «Цікавої газети на вихідні»

Запитання №11:

Він казав, що треба жити по–новому, знизити податки, зупинити інфляцію… Чи не нагадують вам когось ці слова? Але це не Петро Олексійович. Це птиця вищого польоту. І, звісно, не Віталій Кличко. Орел! І не співаючий ректор Михайло Поплавський… Але коли був юним орлом, як Михайло Михайлович, його теж обожнювали жінки. Спортсмен, не комсомолець, активіст, просто красень і супермодник. Ще з молодих років міг обирати собі красунь, тому й славився тим, що з ним стрибали у гречку. Вона теж здалася йому одразу. Але потім взяла в свої оберти і нікого до нього не допустила, навіть залучала до цього «темні сили». І коли тільки починалась кар’єра, і коли вона закінчилась. Про таку жінку мріє кожен чоловік. А приготовлені нею супи — хоч він міг замовити найдорожчі страви на планеті — допомагали йому одужати…

Щодо обіцянок жити по–новому, знизити податки, зупинити інфляцію… Слова свого він дотримав. Навіть пішов далі — і розвалив існуючий у світі паритет. Що теж обіцяв своїм людям. До речі, коли йому повідомили, що він нарешті став головним у країні орлів, цю звістку зустрів у чому мати народила…

Чиє фото ми заховали у гарбузі?

Остаточний рахунок в інтелектуальному протистоянні «Читачі» – «Газетярі» – 6:5 – на користь наших відданих друзів.

Ми навіть не могли уявити, що лише один (!) учасник вкаже правильну відповідь на запитання 11–го туру — «Рональд Рейган». Тому вперше у нашому конкурсі не проводимо жеребкування, а називаємо ім’я переможця, який сам отримає 200 гривень призових — це Олександр Чайковський з Мар’янівки Горохівського району. Вітаємо! І просимо переможця надіслати на адресу редакції копії першої і другої сторінки паспорта, а також ідентифікаційного коду. Пан Олександр, до речі, зізнався, що теж не одразу розгадав завдання, тому «мусив звернутися по допомогу до інтернету».

А ми вам хочемо зізнатися, що намагаємось так формулювати запитання, щоб вам не міг одразу зарадити мудрий дядько Google. Вдається не завжди. Але ми стараємося. І особливо радіємо, коли ви пишете, що шукали відповідь усією родиною. Переконалися, що «Гарбуз із секретом» зближує?

Проте хочемо вам сказати, що конкурс надалі відбуватиметься лише на сторінках «Цікавої газети на вихідні». Читачі четвергової «Волині–нової» вже не отримали нового завдання. Тому ми радимо їм виписати й «Цікаву газету на вихідні» — і тоді будемо зустрічатися ТРИЧІ на тиждень (передплатий індекс комплекта: для Волині — 60306, для Рівненщини — 60313).

А читачам «Цікавої газети на вихідні» час пропонувати нове завдання.

«Гарбуз із секретом»

Анджеліна Джолі, Бред Пітт, Джонні Депп, Лаврентій Берія, Елтон Джон, Едгар Давідс, Леонід Кравчук, Арсеній Яценюк, ну і, звичайно, Юлія Тимошенко і Леонардо да Вінчі…Кожному з них цей предмет став би у пригоді, адже так чи інакше про його функцію вони думали, а дехто й користувався і користується. Але це не кубок, годинник, презерватив, акрилайт, візитниця, світильник,

окуляри, лампочка, лайтбокс, шнур, браслет… Хоч теж буває до кольору, до вибору і навіть із різного матеріалу.

Що за предмет ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надісла­ти до 10 лютого тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Відро», «Три яблука»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

До зустрічі!

Такими вони були у зеніті слави – Рональд Рейган (1911 – 2004) і Ненсі Рейган (1921 – 2016).
Такими вони були у зеніті слави – Рональд Рейган (1911 – 2004) і Ненсі Рейган (1921 – 2016).

 Цікаві факти

«Я хочу тільки одного — щоб Ненсі не розділила цієї долі»

З такими словами звернувся до нації 40–й американський президент Рональд Рейган (1981 — 1989), коли дізнався, що в нього хвороба Альцгеймера. Сьогодні ми вам запропонуємо кілька епізодів із життя глави Білого дому, який усе зробив для зміцнення своєї країни і розвалу імперії зла — Радянського Союзу

  • Рональд із дитинства любив спорт, особливо плавання, тому мав чудову атлетичну фігуру. У 15 років він влаштувався працювати рятувальником на пляжі і за два роки спас… 77 осіб! Якось витягнув із води красиву дівчину. Прийшовши до тями, вона сказала: «Ти станеш першою людиною в державі» — і поцілувала його. Ронні почервонів, його серце затьохкало… Але дівчина сказала, що кохання його життя носитиме ім’я Ненсі, а в неї — інше. Виявляється, врятована була ясновидицею.
  • У Голлівуді актор Рональд Рейган очолював комітет, який боровся із прихильниками комуністичної ідеї. Акторку другорядних ролей Ненсі Девіс також підозрювали у прихильності до «леніністів». Її викликали на співбесіду до Рейгана. Достатньо було однієї зустрічі, щоб… Рональд і Ненсі не просто освідчилися одне одному. І справа не в тому, що Ненсі, яка захоплювалася астрологією, вірила в літаючі тарілки, відвідувала салони медіумів, знала: чоловіком її життя стане не просто дуже високий і сильний брюнет, гарний актор, а велика в країні людина… Великим його зробила їхня любов. «Без неї для мене було б усе байдуже», — казатиме він і називатиме її Мамочкою (подарувала йому двох дітей), а вона: «Моє життя розпочалося з Ронні — я не можу без нього дихати…»
  • У своїх мемуарах Рональд Рейган згадував про мить тріумфу у 1980 році: «Я був у душі, коли зателефонували з Білого дому. Ненсі покликала мене до телефону. Це був Джиммі Картер. Він сказав: «Вітаю, ви стали президентом Сполучених Штатів Америки». Цієї миті я стояв у чому мати народила. Через кілька секунд Ненсі поклала мені на плечі рушник…»
  • Коли вони переїхали в Білий дім, Ненсі продовжувала тісно співпрацювати з астрологами і екстрасенсами, складала чоловікові гороскопи, вказувала на сприятливі і несприятливі дні. А коли на Рейгана був здійснений замах, із Білого дому спеціальним гелікоптером щодня доставляли в госпіталь суп, який готувала сама Ненсі, адже чоловік його обожнював. Це заліковувало йому рани. У цей час Ненсі спала в його сорочці, щоб відчувати запах коханого, який її заспокоював.
  • І коли вже на пенсії, у 1994 році, Рональд Рейган занедужав на хворобу Альцгеймера, він звернувся в листі до американського народу: «Я хочу тільки одного — щоб Ненсі не розділила цієї долі». Вона намагалася не залишати його ні на хвилину і дарувати йому свою любов, як і протягом понад п’ятдесяти літ спільного життя, бо жила і дихала цією любов’ю.
Telegram Channel