Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У країні пірамід можна зустріти найвищу та найнижчу людину і… туристів із «Цікавою газетою»

Фото Сергія КИСЕЛЬОВА.

У країні пірамід можна зустріти найвищу та найнижчу людину і… туристів із «Цікавою газетою»

Найрезонансніші події в житті України та світу очима наших журналістів

Справді, у Шарм-ель-Шейху нас іще не рекламували!
Справді, у Шарм-ель-Шейху нас іще не рекламували!

 В Єгипті цікаво. Бо взяли із собою «Цікаву газету»!

Сонце, море, пальми, пляж — ​усе це добре. А коли є ще й «Цікава газета на вихідні» — ​ще краще! Так, певно, думала невідома нам читачка із Тернополя, коли на відпочинок у єгипетський Шарм–ель–Шейх прихопила із собою примірник «Цікавої газети на вихідні». За читанням преси на тамтешньому пляжі її і зазнімкували наші знайомі колеги–журналісти із Сумщини, які знайшли змогу теж кілька зимових днів провести у теплих краях

— Коли будуть запитувати, що найбільше запам’яталось у Єгипті, маємо що розповідати, — ​усміхається головний редактор сумської районки «Білопільщина» Наталія Калініченко. — ​Йдемо пляжем і тут бачимо жінку, яка не морем на відпочинку милується, а… уважно читає знайому нам «Цікаву газету на вихідні»! Виявилось, туристка — ​із Тернополя, купила тижневик перед від’їздом, зачиталась і не може відірватися. Попросили поділитись рідною пресою. Теж перечитали, а потім ще й зробили невелику рекламну фотосесію просто на пляжі! У Єгипті вас, певно, ще не рекламували! Розраховуємо на гонорар, — ​весело поділилась пригодою пані Наталія.

Що ж, із приємністю ще раз зазначимо: життя цікаве в будь–якому куточку, якщо є «Цікава газета»!

Читайте на здоров’я і радьте друзям! А пані з файного міста Тернопіль, яка взяла до Єгипту нашу газету, якщо зателефонує в редакцію, — ​отримає від «Цікавої газети на вихідні» суперовий приз.

 

 Україна випробувала власну крилату ракету!

Її перший запуск пройшов успішно. Зброя здатна точно вражати наземні і морські цілі

Ракета повністю є українською розробкою конструкторів бюро «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України. «Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння нашої армії, яке відбулось після підписання Будапештського меморандуму, на озброєнні ЗСУ не залишилось жодної крилатої ракети», — ​заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов.

 

 У Києві охороною здоров’я керує американка, а у Вашингтоні — ​українець

Як відомо, виконувачем обов’язків міністра охорони здоров’я у нас є Уляна Супрун — ​американка, яка отримала українське громадянство у 2015 році. Пані Уляна намагається реформувати нашу медицину

Тим часом американським медичним відомством керуватиме Алекс Азар (на фото), який заявив про своє українське походження. Причому сказав про це у Білому домі 29 січня, під час церемонії складання присяги. «Для мене честь — ​стати сьогодні 24–м міністром охорони здоров’я та соціальних послуг — ​тут, у Сполучених Штатах. Тільки в Америці випадає така можливість онуку й правнуку іммігрантів із Лівану, України, Англії та Швейцарії», — ​зауважив він.

Нагадаємо, що міністерство закордонних справ Канади очолює Христя Фрілянд, яка має українське коріння. Більш того, перемовини з Петром Порошенком вона вела українською мовою.

 

 Найвищий зустрівся з найнижчою

І відбулося це неймовірне побачення в Єгипті

Найвища людина планети Султан Кесен, зріст якого становить 251 сантиметр, і найменша жінка Джоті Амджі, 62 сантиметри заввишки, провели спільну фотосесію.

35–річний Султан живе в Туреччині і займається фермерством. Однак це дається йому важко, адже він не може пересуватися без милиць або хоча б палички. Причина його швидкого зростання — ​в пухлині гіпoфізу. Він продовжував рости до 29 років, але лікарям вдалося зупинити цей процес.

24–літня Джоті живе в індійському місті Нагпур. Хвороба, яка зупинила ріст дівчини, — ​aхoндрoплaзія, спричинена гeнeтичними порушеннями. Весь одяг Джоті виготовляється на замовлення, як і посуд, яким вона користується.

Неймовірна пара зустрілася в Єгипті на запрошення Ради з розвитку туризму для фотосесії, мета якої — ​привернути увагу туристів до країни. Порівняно із Султаном Джоті має вигляд немовляти. Здається, що жінка не більша, ніж його черевик. Справді, довжина ступні Султана сягає 34 сантиметри, що становить більше половини зросту жінки.

 

 Лікарі падали на живіт породіллі — ​і вбили дитину?

Подружжя Ігор та Христина Римики із селища Перегінське Рожнятівського району Івано–Франківщини звинувачує медиків місцевої лікарні у тому, що вони вбили їхнього первістка

Жінка розповіла журналістам ТСН, що під час пологів щось пішло не так, немовля не з’являлося на світ. Лікарі падали на живіт породіллі, потім перев’язали його простирадлом і тягнули з обох боків, наче канат. Дитина народилася мертвою.

Подружжя звернулося до поліції, правоохоронці призначили судово–медичну експертизу. Вона тривала близько 3 місяців і виявила тілесні ушкодження немовляти: закриту черепно–мозкову травму та крововиливи, які утворилися прижиттєво. Смерть, за висновками фахівців, настала від дії тупих твердих предметів.

У лікарні свою причетність до смерті дитини спростовують. Кажуть, службове розслідування не виявило помилок у діях медиків, котрі приймали пологи.

 

 Пряма мова

Петро ПОРОШЕНКО, Президент України, розкритикував прийнятий сеймом Польщі закон про Інститут національної пам’яті, який передбачає кримінальну відповідальність за «заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків»:

«Оцінки, які містяться в цьому рішення, є абсолютно не об’єктивні і категорично не прийнятні. Ми перш за все пам’ятаємо наші спільні перемоги і боротьбу проти тоталітарних режимів. Жодне політичне рішення не може замінити історичну правду. Прийнятий законопроект не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею. Закликаю Польщу до об’єктивності і діалогу. Тільки разом переможемо».

 

Telegram Channel