Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Одним абзацом — про найрезонансніші події

Державна екологічна інспекція у Волинській області закликає волинян не купувати квітів, що занесені до Червоної книги. Підсніжники, проліски, шафрани, цикламени – ці первоцвіти на межі зникнення.

Три села Іваничівщини – Луковичі, Орищі та Пушковичі – залишаються відрізаними від цивілізації – з жовтня минулого року туди не їздить громадський транспорт, а перевізника на маршрут не можуть знайти. Аби дістатися до найближчого автобуса, селяни змушені долати по 10 кілометрів пішки або винаймати машину за кількасот гривень.

При 16–градусному морозі учасниця Олімпійських ігор в Ріо, волинська метальниця молота Ірина Климець тренується на території закинутого військового містечка в Луцьку без облаштованого майданчика. Як стверджує її тренер Роман Черкашин, дівчина переодягається на снігу та із замерзлими кінцівками продовжує тренування. За його словами, якщо обласна влада нічого не зробить для своєї чемпіонки, ми її можемо втратити – Ірина переїде в інше місто чи навіть країну.

Проект рішення виконкому про підвищення вартості проїзду в міських маршрутках до 5 гривень опублікували на старій версії сайту. Це обурило лучан – користувачів соціальних мереж, які запідозрили владу у спробі приховати документ від громади. «Ноу–хау від нової–тимчасової влади – оприлюднювати важливі документи на старому сайті, де їх ніхто не знайде», – зауважує депутат міськради Анна Мовяк. Радник в.о. міського голови Ігор Поліщук запевняє, що це «технічне питання» і проект рішення незабаром з’явиться на новому сайті.

Пульмівська православна молодь запрошує працівників Шацького відділення поліції зіграти у волейбол. Пост із викликом зіткнутися у двобої виклав на своїй сторінці у «Фейсбуці» настоятель місцевого Свято–Миколаївського храму Олександр Черевко. «Браття полісмени, будь ласка, відгукніться на запрошення!» – йдеться у дописі. Ідея визріла після того, як полісмени виклали відео волейбольного матчу.

130 представників 14 вищих навчальних закладів України і навіть США взяли участь у ІІ Всеукраїнській студентській науково–практичній конференції «Волинська весна: перші паростки науки». Свої початкові досягнення юні дослідники продемонстрували на базі Луцького педагогічного коледжу. Їхні виступи засвідчили активні пошуки для вирішення соціально–педагогічних проблем сучасної початкової школи та сімейної педагогіки, перспектив розвитку інклюзивної освіти, збереження здоров’я та виховання школярів.

45–літній ювілей народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Лісова пісня» відзначили у Ковелі. Для своїх шанувальників артисти презентували 1,5–годинний концерт на сцені рідного для колективу народного дому «Просвіта».

Telegram Channel