Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Бути привабливою важко і дорого

Волинь-нова

Бути привабливою важко і дорого

Косметика зараз — задоволення не з дешевих. Не дарма ж вигадали цілу індустрію краси, яка «викачує» гроші не лише з кращих представниць людства, але й із їхніх «половинок»

Переконався в цьому, коли зайшов у магазин відомої мережі разом із дружиною. Їй було життєво необхідно підібрати шампунь і ще декілька хитромудрих засобів догляду за волоссям. На необережне запитання «Навіщо все це?» кохана прочитала цілу лекцію. Отож, прикусивши язика, я лише кивав головою та розглядав людей довкола. І саме завдяки цьому помітив дівчину років 16—17, яка зупинилася біля «пробників» помади. Прискіпливо розглядаючи, вона взяла один із них і, ставши перед дзеркалом, почала наводити губи. Перейшла до рум’ян (я – за нею), й історія повторилася. Потім на черзі — очі. Обережно озирнулася і почала підмальовувати війки. Останній штрих – тестові тональні креми. Дівчина повернула голову і помітила мій погляд. Зашарілася так, що приховати цього не змогла навіть свіжонакладена косметика. А потім із викликом гордо задерла носика і пішла до виходу, зачепивши мене плечем. Почуваючи себе мало не детективом, рушив за нею. Побачене розчулило: біля входу на дівчину чекав хлопчина її віку, в руках якого була невеличка троянда…

Працівниця магазину розповіла, що цей випадок не є чимось особливим. Інколи за день знаходиться декілька клієнток, які не просто заходять ознайомитися з косметичними новинками, а… поправити макіяж. Підмалювати губи, навести стрілки, а часом і «пшикнутися» парфумами (любителі цього є й серед чоловіків) із тестових зразків для них – норма. І, найголовніше, вплинути на «халявщиків» практично неможливо. Персоналу залишається бути пильним, а виявивши таких «хитрунів», підходити до них із запитанням, яке тимчасово відганяє ласих до безкоштовної косметики: «Може, вам чимось допомогти?»

 

Прогноз погоди

Хоч тепло близько — та на дорозі слизько!

8 березня за християнським календарем вшановується Полікарп Брянський. Народ підмітив, що в цей день і впродовж наступного тижня часто поверталися холоди. Казали про це так: «Весна через замети пробирається», «Березень морозом пишається і на ніс усідається» та «Місяць березень за один день сімох жінок міняє»

За прогнозом чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Лесі Пасічник, сьогодні — мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно–західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря по області —
5 —10, у Луцьку — 8—10 градусів тепла. 9–го — хмарно, невеликий дощ, вночі — з мокрим снігом. Вітер південно–західний, 7—12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від –2 до +3, вдень — 6—11 градусів тепла. 10–го — мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від –4 до +1, вдень — 4—9 градусів тепла. 11–го та 12–го погода істотно не зміниться. Усі ці дні – подекуди туман, місцями ожеледиця. За багаторічними спостереженнями, найтепліше 8 березня було 2017 року — плюс 14, найхолодніше — 2006–го — мінус
21 градус. Радіаційний фон учора по області становив 0,011 мілірентгена за годину. У Рівному сьогодні та найближчі дні — хмарно з проясненнями, місцями дрібний дощ. Температура — від 0 до 6 градусів тепла. 11 березня — до +9.

 

ПРИВІТАЙТЕ ІМЕНИННИКІВ:

8 – Дем’ян, Олександр, Полікарп.

9 – Іван.

10 – Тарас.

11 – Порфирій, Севастіан.

12 – Прокопій.

 

Схід і захід сонця:

9 березня (схід – 6.42, захід – 18.17)

10 березня (схід – 6.40, захід – 18.18)

11 березня (схід – 6.38, захід – 18.20)

12 березня (схід – 6.36, захід – 18.22)

13 березня (схід – 6.33, захід – 18.23)

 

ЗОЛОТІ СЛОВА

«Надія властива і дрібним, і великим, і навіть найпрактичнішим, статечним головам. Це наша найніжніша, постійна, до домовини незмінна, нянька–коханка. Вона, прекрасна, раз у раз голубить довірливу уяву і всемогутнього царя, і світового мудреця, і бідного хлібороба, та й мою мізерну, і вколисує недовірливий розум своїми чарівними казками, що в них кожний з нас так охоче вірить».

Тарас ШЕВЧЕНКО.

 

Ведучий рубрики
Олександр ДУРМАНЕНКО.
Тел. 72–06–66

 

Telegram Channel