Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Одним абзацом — про найрезонансніші події

1,5 мільйона гривень застави обрав Рівненський міський суд організатору групи «медичних» шахраїв. Їх підозрюють у тому, що чотири роки поспіль (з 2014 по 2018) вони не лише продавали пацієнтам сумнівні ліки, а й діагностували хворих по телефону і навіть «лікували пацієнтів». Інші троє учасників зможуть вийти з–під варти, якщо внесуть заставу в розмірі трохи більше мільйона гривень кожен. П’ятий підозрюваний перебуває під домашнім арештом.

Понад 1000 артистів з різних куточків України і навіть із Грузії зареєструвалися на участь у фестивалі під гаслом «Схід і Захід разом», який відбудеться у Рівному 23–25 березня. Глядачів очікують оригінальні вокальні, хореографічні, циркові номери. Захід пройде у вигляді телемосту «Артцентр талантів» у рамках проекту «Рівне – місто унікальних подій».

11–річний мешканець Здовбиці Здолбунівського району два тижні перебуває у комі внаслідок травми черепа після катання на cанях. Хлопчик злетів в обкладену цеглою яму, кілька разів ударився головою і втратив пам’ять. Додому його довів 10–річний друг і розказав батькам, що сталося. Але вони на стан сина уваги не звернули, «швидку» викликали лише наступного дня, коли хлопчик уже був без свідомості.

13 мкР/год – найвищий на Поліссі рівень радіації зафіксовано у Сарнах, хоча загалом доза випромінювання не перевищує природний фон. Другу сходинку займає Рівне та Березне з результатом у 13 мкР/год, далі – Дубровиця та Зарічне з показником 12. У Володимирці та Рокитному – 11, а у Вараші – 10. Рівненський обласний лабораторний центр оприлюднив результати досліджень експозиційних доз гамма–випромінювання в повітрі за лютий 2018 року.

Фальсифікований алкоголь на понад мільйон гривень вилучили в одному з районів Рівненщини. Його розводили в гаражному приміщенні. Виявлено 3 750 літрів спирту та 880 літрів спиртосуміші (горілки).

У Здолбунівському районі рятувальники відбуксирували зі снігового замету автомобіль «швидкої допомоги». Медики поспішали на виклик до хворої дитини, але неподалік села Здовбиця потрапили у снігову пастку і не змогли самостійно виїхати. На щастя, допомогу дитині вдалося надати вчасно.

Стипендію імені Тараса Більчука – всесвітньо відомого художника з Рівненщини – запровадив Кабмін. На грошову виплату можуть претендувати студенти вишів державної форми власності, які здобувають вищу освіту за спеціальностями «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Дизайн» і мають значні успіхи у навчанні та особливі творчі досягнення. Щоправда, розміру стипендії поки не назвали.

Telegram Channel