Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Писанки в техніці декупаж

Волинь-нова

Писанки в техніці декупаж

Напередодні Великодня кожен прагне якнайгарніше розписати яйця, проте це довгий і творчий процес, що не кожному під силу. Але нині є багато простіших способів. Один із них — ​декупаж паперовими серветками з малюнком. Із цією справою впораються навіть діти, та ще й пишатимуться, що змогли вам допомогти

Для роботи знадобляться варені яйця, серветки з малюнком, блискітки, сирий яєчний білок, пензлик.

 

 Зварені яйця мають обсохнути й охолонути.

Як правило, красиві паперові серветки з цікавим малюнком багатошарові. Для оздоблення писанок потрібний тільки верхній шар, який слід відокремити. Вирізати малюнок із серветки краще півколом, так його зручніше буде наклеювати. Прикладаємо на яйце, розташовуємо по центру.

Для роботи знадобляться варені яйця, серветки з малюнком, блискітки, сирий яєчний білок, пензлик.

Акуратно відділяємо білок сирого яйця від жовтка і трохи збиваємо. Замість яєчного біл­ка можна скористатися клейсте­ром, який легко зва­рити із крохмалю та води.

10 г крохмалю і 50 мл води добре розмішайте і підігрійте суміш у мікрохвильовці протягом хвилини, час від часу помішуючи. В якості клею підійде і розчин желатину. Якщо яйця слугуватимуть лише прикрасою (не споживатимуться в їжу), то згодиться навіть ПВА.

Для зручності добре було б помістити майбутню писанку на спеціальну підставку, якщо ж її немає — ​стане у пригоді звичайна чарка: поставлене в неї яйце не котитиметься. За допомогою пензлика покриваємо його білком чи клеєм, щоб закріпити малюнок для декупажу на поверхні писанки. Після висихання він відмінно триматиметься на великодніх яйцях. Далі вирізаємо із серветки інші елементи декорування і так само закріплюємо їх. Аби писанка стала ще більш святковою, посипаємо її блискітками. Робити це потрібно, поки яйце вологе, щоб блискітки не облітали. Інший спосіб — ​у залишок білка чи клейстеру додати трохи золотистого або сріблястого барвника, покрити поверхню готової писанки і добре просушити.

Telegram Channel