Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Крісло-мішок можна пошити за годину

Волинь-нова

Крісло-мішок можна пошити за годину

Якщо ви вирішили урізноманітнити домашній інтер’єр або просто відчуваєте необхідність у додатковому місці для відпочинку, немає нічого кращого, ніж компактне і зручне безкаркасне крісло-мішок. Робиться воно просто і відносно швидко. Головне — визначитися з викрійкою і дотримуватися акуратності при пошитті

Підготуйте такі матеріали

lТканина, яка гратиме роль внутрішнього чохла. Вона не обов’язково повинна бути яскравою і мати виразний дизайн. Можна використовувати навіть стару постільну білизну. Матеріал повинен пропускати повітря і мати відносно гладку поверхню. Головна роль внутрішнього чохла полягає в забезпеченні можливості зняття зовнішнього чохла для прання або заміни.

Наповнювачем крісла-мішка буде пінопласт (пінополістирол) у вигляді кульок. Вони продаються в будівельних магазинах у готовому вигляді.

Зовнішній чохол для крісла–мішка робиться зі щільної тканини, матеріалів для перетяжки м’яких меблів, терможа-карда і навіть деяких видів шкіри. При виборі матеріалу відразу враховуйте його колір: він повинен гармоніювати з інтер’єром.

Для можливості зняти зовнішній чохол візьміть блискавку метрової довжини. Внутрішній чохол буде оформлятися блискавкою довжиною близько 30–50 см: цього достатньо, щоб можна було його розкрити і при потребі замінити наповнювач.

крісла–мішка буде пінопласт (пінополістирол) у вигляді кульок. Вони продаються в будівельних магазинах у готовому вигляді. Для крісла середніх розмірів досить близько 4 мішків з 0,1 кубометра гранул.

Потрібні ще ножиці, нитки і швейна машинка. Приготуйте також матеріал для вирізання викрійок. Їх можна малювати на папері або безпосередньо на тканині.

 
 

 Насамперед важливо визначитися зі схемою пошиття. Вона може мати грушоподібну форму (малюнок 1, 2) або імітувати футбольний м’яч (малюнок 3, 4). Після того, як ви обрали форму, можна приступати до розкрою і пошиття. На першому етапі почніть вирізати на тканинній основі всі фрагменти майбутнього крісла згідно зі зробленими лекалами. Кожен фрагмент необхідно вирізати двічі, адже вони потрібні і для внутрішнього, і для зовнішнього чохла. Традиційне крісло–груша буде складатися з шести бічних клинів, шестикутної основи, верхівки такої ж форми, але менших розмірів, а також ручки, призначеної для його перенесення.

Порада: щоб крісло не вийшло надто великим (особливо, якщо ви шиєте його для дитини), на лекалах не варто робити припуски на шви.

Починайте пошиття з тих деталей, де буде кріпитися блискавка. Для цього візьміть дві бічні деталі, складіть лицем до лиця – і приступайте до сточування по 15 см у верхній і нижній частині по довгій стороні. Саме тут буде вшиватися блискавка, так що зробіть закріпки там, де починаються і закінчуються шви. По черзі пришивайте інші деталі. Не забудьте збоку вшити невеличку ручку для переносу крісла.

 
 

 Оскільки наповнювач закуповується в мішках, буває складно акуратно засипати його всередину крісла. Будьте готові до того, що кульки розлетяться по підлозі, до того ж пінопласт буде липнути до пальців, що теж завадить швидко наповнити чохол і завершити процес. Але є спосіб, який дає змогу без проблем впоратися із заповненням крісла–мішка. Візьміть пляшку (досить півторалітрової) і за допомогою ножиць або ножа видаліть верх і дно: у вас вийде прообраз труби. Тепер трохи відкрийте блискавку на чохлі і зафіксуйте в отворі пластиковий обрізок за допомогою скотча. Другою стороною пляшку приклейте до мішка, з якого будуть пересипатися кульки (перед цим трохи обріжте один із його країв).

Створення виробу можна завершити протягом однієї–двох годин. А це означає, що ви без проблем поповните домашній інтер’єр навіть кількома цікавими кріслами такого типу. І у вас з’являться зручні, стильні і цікаві місця для відпочинку.

Telegram Channel