Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Дональд Трамп кохається за 130 тисяч доларів, а ми бідкаємось, у скільки обійдеться похід до лікаря…

Тепер рейтинг красуні Стефані Кліффорд зросте в рази.

Фото asn.in.ua.

Дональд Трамп кохається за 130 тисяч доларів, а ми бідкаємось, у скільки обійдеться похід до лікаря…

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

 

 Із дружиною — ​безплатно, з коханкою — ​за гроші, а з порноакторкою — ​за великі гроші

Дональд Трамп «скочив у гречку» за 130 тисяч доларів. Щоправда, сталося це ще у 2006 році. І — ​що цікаво — ​тоді майбутній господар Білого дому вже рік був одружений із Меланією!

Це — ​факт, який явно треба було приховати від американців перед президентськими виборами. Дональд Трамп попросив «порішати питання» свого адвоката Майкла Коена. Той узяв 130 тисяч «зелених» і відніс їх порноакторці Стефані Кліффорд, щоб та мовчала.

А тепер — ​найцікавіше: американський президент стверджує, що… не мав інтимних стосунків із Стефані! А за що ж тоді платив його адвокат? «Ви повинні запитати про це Майкла Коена», — ​відрізав Трамп журналістам. Коена запитали, і він сказав, що… виклав ці гроші зі своєї кишені, і Трамп про це — ​ні слухом, ні духом. За що саме заплатив — ​не уточнив. Ви вірите в це? Детектор брехні теж не вірить: порноактриса його пройшла, і поліграф засвідчив, що вона таки мала секс із майбутнім президентом.

А ще Стефані заявила, що розриває угоду про мовчанку. Через що одразу ж отримала позов у суд — ​мовляв, угода є угода, і якщо порушила її, плати мільйон кожного разу, коли розказуєш про втіхи з Трампом. Тим часом акторка зі свого боку теж подає до суду на Трампа за те, що той називає її шахрайкою!

Якщо вас уже заплутали сексуально–грошові історії американського президента, то це ще не все.

Новий адвокат Трампа Руді Джуліані заявив, що його підопічний таки компенсував 130 тисяч доларів старому адвокату. Видно, хоче представити Трампа як чесну людину. Але тут ми повертаємось до попереднього запитання: якщо не було сексу, то за що платили?

Втім, здається, це вже не головне, усі просто спостерігають за видовищем. Трамп завжди був «людиною–шоу», а тепер став «президентом–шоу». Але… хто тоді керує найпотужнішою державою світу?

 

 

 

 У 102 роки ще ходив на роботу, а у 104 задумав... самогубство

Австралійський ботанік та еколог Девід Гудолл (на фото) прямує до Швейцарії, щоб зробити евтаназію, заборонену в його країні

Чоловік народився 4 квітня 1914 року в Лондоні, а 1948–го переїхав до Австралії. До 90 років Девід Гудолл почував себе досить добре і навіть грав у теніс. До недавнього часу він продовжував працювати в Університеті імені Едіт Коуен в місті Перт, а також був оглядачем і редактором кількох екологічних журналів.

Але близько року тому стан здоров’я Девіда Гудолла погіршився. За його словами, за кілька місяців до свого 104–го дня народження він упав у своїй квартирі в Перті і пролежав на підлозі два дні, поки його не знайшла власниця квартири. «Я кричав, але ніхто не чув мене», — ​згадує він.

Гудолл вважає, що для нього настав час померти, незважаючи на те, що він не має якоїсь невиліковної хвороби. Про це старожил заявив 4 квітня, коли відзначав 104–ліття. «Я дуже шкодую, що досяг цього віку. Хотів би бути молодшим на 20 чи 30 років», — ​сказав він під час святкування. Гудолл заявив, що такий старий чоловік, як він, «повинен мати повні громадянські права, включаючи право на самогубство». На його думку, вмирання — ​це частина життя.

В Австралії у штаті Вікторія евтаназію дозволять із червня 2019–го, але лише для тих, хто невиліковно хворий. Гудолл не підпадає під такі умови, адже, незважаючи на сліпоту, ще відносно непогано себе почуває. Тож він наважився на далеку подорож аж до Швейцарії, законодавство якої не забороняє евтаназію за деяких обставин.

На 105–му році життя Девід Гудолл твердо вирішив закінчити свій земний шлях в Альпах. «Якщо людина хоче вбити себе, то це справедливо. Я не думаю, що хтось повинен втручатися», — ​ці його слова останніми днями цитують чи не всі провідні засоби масової інформації світу…

 

 

Китай будує «фабрику дощу»

Вона забезпечуватиме додатковою вологою територію, як три України

«Фабрика» складатиметься з обладнання, що буде спалювати тверде паливо, матиме безпілотники, літаки, артилерію, мережу метеорологічних зондів тощо. Мета проекту полягає в тому, щоб збільшувати кількість опадів на певній території на 10 млрд кубометрів, або приблизно на 7% від річного споживання води в Китаї. Проект викликав бурхливі суперечки. Одні вважають, що більша кількість дощу полегшить життя людям, а інші бояться, що примусова зміна клімату в одному місці може викликати непередбачувані погодні наслідки на решті території планети.

 

 

 

 Українцям затвердили тарифи на лікування

Фінансування терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів за цими розцінками розпочнеться з 1 липня

Закріплений базовий тариф за обслуговування пацієнта в 2018   році — ​370 грн за людину на рік, у планах уряду — ​підняти в 2019–му виплати до 450 грн. Цей базовий тариф діє для пацієнтів 18–39 літ. Для інших вводяться підвищувальні коефіцієнти: на малюків до 5 років виділять по 1480 грн, на дітей 6–17 років — ​по 814 грн, на 40–64–річних — ​по 444 грн, від 65 років і старше — ​по 740 грн.

Таку суму отримає медустанова або лікар — ​приватний підприємець, який уклав договір про співпрацю з Нацслужбою здоров’я (НСЗ). Решта медструктур поки що будуть фінансуватися безпосередньо з ­бюджету за старим принципом (за кількістю ліжко–місць і співробітників). У селах, де лікар усього один, він зобов’язаний обслуговувати всіх мешканців, навіть якщо їх більше 2 тисяч. Теоретично на одного медика з 2 тисячами пацієнтів повинно припадати не менше 740 тис. грн на рік.

Первинна медична допомога включає: діагностування та лікування найпоширеніших хвороб (застуда, грип, отруєння, травми), спостереження за вагітними, гіпертоніками, діабетиками, хворими на туберкульоз, СНІД, онкологію, а також паліативну допомогу (полегшення страждань). Безкоштовними є вимірювання тиску, електрокардіо­грама, аналізи крові й сечі, в тому числі на цукор.

 

 

 

 «Вічні» блокнот та олівець  — ​унікальний винахід українських школярів

11–класники з Києва розробили блокнот «Nuka», з якого легко можна стирати записи. Тож записник можна експлуатувати вічно. Крім того, юні українці також вигадали «вічний» олівець

Обидві розробки презентували на конференції «Forum». Винахідники вже планують продавати свою розробку в інших країнах. На це звернув увагу навіть прем’єр–міністр України Володимир Гройсман. «11–класники Катя і Микита екстерном проходять шкільну програму, при цьому мають хороші оцінки і власну справу в 16 років», — ​похвалив їх прем’єр.

«Вічний» записник зроблений із синтетичного паперу з пластмаси. У ньому можна писати звичайною ручкою, а потім побризкати антисептиком для рук і витерти напис. Блокнот водонепроникний. Олівець виготовили зі сплаву 5 металів. Його секрет — ​у процесі окислення, він малює як звичайний олівець і легко стирається.

Якщо справи у Каті та Микити так ітимуть і далі, то не за горами — ​і вічний двигун.

 

 

 

 Слово — зброя!

Сергій ФОМЕНКО (Фома), лідер гурту «Мандри», про те, чому не бачить свого колегу–музиканта Святослава Вакарчука Президентом:

Президентство зовсім не схоже на життя успішного музиканта. Тим паче це складно в Україні, в якій ще триває неоголошена війна з Росією, міжкланова боротьба. Бути Президентом — ​це весь час мати справу з нашою реальністю, з нашими людьми, з нашими чиновниками, з нашою поліцією, з усім нашим. Вести мудру і успішну дипломатичну роботу з президентами та урядами інших країн, розбудовувати армію, спецслужби, інформаційну та культурну політику. А ще мати такого ворога, як Путін. Півсвіту не знає, що робити з цим божевільним. Вакарчук — ​точно не той, хто зможе з ним щось вдіяти.

Telegram Channel