Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чотири способи швидко зарядити смартфон

Фото Stevsky.ru.

Чотири способи швидко зарядити смартфон

Улітку ми активно користуємося ним і, звісно, постає запитання: як можна «оживити» акумулятор, що невчасно «сів»

Увімкнути режим «літака»

Ми звикли думати, що заряд акумулятора передовсім витрачається на працюючі мобільні додатки. Це так, але крім цього, смартфон затрачає чимало сил і на свою першочергову функцію — ​пошук і прийом сигналу мобільного зв’язку. Чим він слабший — ​тим швидше знижується заряд акумулятора. Відповідно, чим кращий сигнал зв’язку під час підзарядки, тим швидше він заповнюється. А найоптимальніша дія для максимально ефективної зарядки — ​увімкнути «режим літака». Він, як відомо, блокує всі види сигналів, у тому числі дзвінки і звичайні повідомлення. Мобільний пристрій у такому стані заряджається на 25 % швидше.

Вимкнути телефон

Утім переводити смартфон у «режим літака» доцільно тоді, коли ви в цей час збираєтеся користуватися якоюсь із його «офлайнових» функцій — ​слухати музику, переглядати фотографії, читати збережені тексти. Але якщо маєте що робити, поки телефон під’єднаний до розетки, його можна просто вимкнути. Він не буде витрачати енергії і швидше її отримуватиме.

Зняти чохла

Усі смартфони працюють на іонно–літієвих акумуляторах. Вони довше слугують і швидше заряджаються, якщо не перегріваються. Постійно тримати смартфони за комфортних для них 15 градусів неможливо, але треба стежити за тим, щоб уникати додаткового нагріву, який ми ж самі створюємо. Особливо це актуально влітку. З одного боку, чохол захищає від пошкоджень, з іншого — ​це своєрідна «шуба», оболонка, через яку смартфон нагрівається швидше і сильніше. Правильним рішенням буде знімати його хоча б під час зарядки. Акумулятор охолоне і заповнюватиметься швидше.

Заряджати від розетки

Через USB–порт від комп’ютера чи в машині телефон заряджається повільніше, ніж від стандартного кабелю і розетки. Те ж стосується і безпровідних зарядних пристроїв, які нині стають усе більш поширеними серед останніх моделей смартфонів. І насамкінець радимо використовувати якісний адаптер. Ми часто забуваємо його вдома. Тож коли він украй потрібний, нерідко купуємо поспіхом найдешевший. Мовляв, удома є свій, рідний. Але від дешевого зарядного пристрою смартфон заряджається повільніше. Різниця в якості між двома кабелями може бути величезною і зіграти свою роль у функціонуванні акумулятора.

Telegram Channel