Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Погрожувала відрізати голову чужій дитині, щоб повернути свою

Нетвереза жінка раз-у-раз хапалася за ніж.

Pxhere

Погрожувала відрізати голову чужій дитині, щоб повернути свою

Суми — ​обласний центр на північному сході України. Місто за площею удвічі більше за Луцьк, а от за кількістю населення не надто обігнало волинську «столицю» — ​на кілька десятків тисяч мешканців. Отож у цьому, за мірками промислового Сходу, невеликому населеному пункті наприкінці травня стався справжній переполох: нетвереза жінка взяла в заручники чотирирічного малюка

Правоохоронці отримали повідомлення зранку: жителька Луганщини закрилася в орендованій квартирі і погрожує відрізати голову маленькому синові своєї подруги.

Не кожен день поліцейські обласного центру мають справу із захопленням заручників, тим паче коли у небезпеці життя дитини.

Що довело жінку до такого стану, наскільки вона психічно здорова і чи справді здатна реалізувати свої жахливі погрози? Відповіді на ці питання потрібно було знайти миттєво, бо часу на роздуми зловмисниця копам майже не давала.

Дитячий плач, що лунав із вікна квартири на першому поверсі, та поява спецпризначенців у дворі будинку добряче налякали сусідів терористки. У під’їзді перекрили газ та вимкнули світло. Поліцейський психолог Ольга Ковальова, яка відразу прибула на місце події, підтвердила серйозність намірів луганчанки, охарактеризувавши її стан як «відчай, змішаний з алкоголізмом». Про те, чим викликаний цей розпач, розповіла заявниця — ​«подруга» терористки.

З’ясувалося, що вони вночі разом пиячили, а потім завезли трирічну доньку переселенки в дитячий будинок: мовляв, зараз важко, грошей нема, а там їй буде краще. Над ранок мати дівчинки передумала і замкнулася з чужою дитиною у квартирі.

Вона досі перебувала в нетверезому стані, в оселі були розкидані ножі. І я впевнена, що запізнися ми хоч на годину — ​трагічних наслідків не уникнули б.

«Вона досі перебувала в нетверезому стані, в оселі були розкидані ножі. І я впевнена, що запізнися ми хоч на годину — ​трагічних наслідків не уникнули б. Головне було вивести з квартири другу дитину, адже молода жінка досі перебувала в збудженому й агресивному стані, тому хлопчика віддавати не хотіла», — ​зазначила Олена Ковальова.

Поки з дитбудинку везли доньку агресорки, психолог продовжувала її заспокоювати. Навіть коли дитина вже була на вулиці, зловмисницю не припиняли вмовляти. Правоохоронці переконалися, що вона вгамувалася, і передали їй дівчинку через ґрати вікна. Вона таким же чином віддала заплаканого малюка, а згодом і ножа, яким мала намір його зарізати. Психологи переконали жінку відчинити двері. Коли ж та впустила поліцейських в оселю, її заарештували, а дитину знову відправили у дитячий будинок.

Незважаючи на те, що переселенка з Луганщини розкаюється у вчиненому, їй доведеться відповідати перед законом.
За захоплення заручників жінці можуть присудити до 15 років тюрми.

Леонід ОЛІЙНИК

Telegram Channel