Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Куди не варто брати малюка?

Фото coub.com.

Куди не варто брати малюка?

Якщо ви побуваєте де-небудь у Німеччині чи Америці, то, напевно, зустрінете там чимало дітлахів в універмагах, ресторанах, на туристичних об’єктах

У світі так прийнято: не відкладати життя на потім через народження дітей, а вести звичний спосіб разом із ними. Там для цього створені всі умови, починаючи від кімнат матері та маляти навіть у найменших магазинах і закінчуючи стільчиками для годування й дитячим меню в більшості кафе. 

У нас до цього ставляться по-іншому. «Навіщо тягнути дитину до магазинів, іти з нею у ресторан?!» — ці запитання ставлять собі і батьки, і люди, які опиняються поряд із нашими малятами. І хоча з тих пір, як піднялася залізна завіса, ми все частіше виводимо їх у світ, масовим це явище не стало. 

Не беріть дітей на такі заходи! Краще підіть з ними на мультик чи в ляльковий театр. Задоволення дитині гарантовано. 

Нерідко можна бачити дітей, які, поки їх мами стоять у черзі до каси чи примірочної, гасають магазином. Замість того, щоб сказати: «Вибач, синочку, підемо звідти», батьки починають «шипіти» на них, вимагаючи не бігати, не приставати до тьоті. Але ж це ви винні, що привели дитину туди, де їй нудно. З ресторанами, звісно, інша історія. Малеча їх полюбляє. І не можна сказати, що дітлахам там не місце. Але йти з чадом обідати в заклад варто лише тоді, коли ви хочете влаштувати йому свято, а не зустрічатися з подружками чи провести романтичний вечір із чоловіком. З’ївши свою страву, дитина, напевно, засумує — і доведеться повертатися додому. Інакше готуйтеся до повторення пройденого в магазині сценарію. Крім того, у проміжку між першим, другим і компотом вести світську бесіду з подругами вам все одно не вдасться, бо ж малюк потребуватиме уваги. 

Діти заважають, відволікають навіть своїх батьків під час шумних вечірок. Зрештою, їм не місце там, де відпочивають дорослі. Тому, якщо хочете «потусуватися», хай вони побудуть із нянею чи бабусею, не ведіть їх на гулянки з випивкою. Звісно, бувають ситуації, коли нема з ким їх залишити. І тоді приводять сонне дитя на вечірній сеанс блокбастера чи на концерт рок-групи. Через кілька хвилин малята починають проситися додому. А батькам хочеться подивитися фільм чи дослухати виступ артистів. 
Отож психологи радять: не беріть дітей на такі заходи! Краще підіть з ними на мультик чи в ляльковий театр. Задоволення дитині гарантовано. І там вона, звичайно, нікому не заважатиме.

Telegram Channel