Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Збираю каштани  й готую з них ліки

Фото ukrinform.ua.

Збираю каштани й готую з них ліки

Бачила по телевізору, що у містах люди нишпорять під деревами, що ростуть уздовж вулиць, здають ці плоди і з них фармпідприємства виготовляють препарати. Але ж така сировина просякнута шкідливими речовинами, викидами транспорту. Я вважаю, що надійніше самому подбати про себе

У мене вдома завжди є настоянка каштана на горілці для лікування суглобів. 10 подрібнених плодів потрібно залити однією склянкою горілки і тримати 10 діб у темному місці. Відцідити, робити компреси на хворі ділянки тіла на 1-2 години.

Якщо у вас є лікувальна глина, то можна змішати її з подрібненими каштанами, отриману кашку прикладати до суглобів. Якщо хвороба скрутила пальці рук, то потрібно постійно носити кілька цих коричневих круглячків у кишені і двічі–тричі на день розминати їх, роблячи своєрідний масаж.

Для лікування ревматизму знадобиться такий засіб. Подрібнені плоди (1 склянка) змішують із соком лопуха (1 склянка) і горілкою (200 г). Настоювати протягом 10 днів, розтирати проблемні ділянки.

Японські лікарі радять своїм пацієнтам носити спеціальні жилетки, в які вшиті цілющі плоди. Такий незвичайний спосіб лікування покращує стан при бронхіті та захворюваннях легень.

Для застосування всередину потрібно приготувати відвар із каштанів. Для цього одну чайну ложку порошку з них залити склянкою води і кип’ятити 5 хвилин. Відвар приймають до їжі тричі на день. Допомагає при захворюваннях серця і судин.

Від варикозу використовують спиртову настоянку каштанів: 50 г подрібнених плодів заливають 500 г спирту, тримають 12 днів у прохолодному темному місці. Перед вживанням 30—40 крапель розвести в одній столовій ложці кип’яченої води. Пити ліки необхідно перед їжею три рази на день. Також цю настоянку потрібно втирати щодня протягом місяця у хворі місця.

З каштанів нескладно зробити масажний або ортопедичний килимок для профілактики плоскостопості у дітей. А японські лікарі радять своїм пацієнтам носити спеціальні жилетки, в які вшиті цілющі плоди. Такий незвичайний спосіб лікування покращує стан при бронхіті та захворюваннях легень.

Важливо знати, що рекомендовані настоянки не можна вживати при атонічних запорах, гострих гастритах, під час вагітності. При печінкових або ниркових захворюваннях щодо використання засобу із каштанів обов’язково слід проконсультуватися з лікарем.

Марія КАЩУК
м. Луцьк.

Telegram Channel